Ο ΟΗΕ απένειμε στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη το βραβείο Nelson Mandela 2020

Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Nelson Mandela, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Βραβείου Nelson Mandela 2020, στην Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

H Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και βραβευθείσα με το βραβείο Nelson Mandela 2020, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, παρέλαβε το σπουδαίο αυτό Βραβείο με μεγάλη συγκίνηση, αλλά και ταπεινότητα.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Ο Νέλσον Μαντέλα άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας, άλλαξε τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων και τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Η δύναμη της ψυχής του, τα οράματά του και οι αξίες του ας καθοδηγούν τα βήματά μας. Το οφείλουμε στη μνήμη αυτού του μεγάλου υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το οφείλουμε όμως και στα παιδιά μας, στον πολιτισμό μας, στους συνανθρώπους μας και στην ίδια τη ζωή. Ευχαριστώ.», δήλωσε η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Το βραβείο δίνεται κάθε πέντε χρόνια σε προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, με αναγνωρισμένη προσφορά στην ανθρωπότητα. Είναι η πρώτη φορά που απονέμεται στην Ελλάδα και στο πρόσωπο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Το κοινωνικό έργο της οποίας είναι μακροχρόνιο και πολύπλευρο. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου. 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - βραβείο Νέλσον Μαντέλα

Η τελετή απονομής είχε αναβληθεί λόγω πανδημίας. Την παρακολούθησαν εκπρόσωποι των 193 Κρατών-Μελών του Οργανισμού. Μαζί με την κυρία Βαρδινογιάννη βραβεύτηκε και ο Dr Morissanda Kouyate, Υπουργός Εξωτερικών της Γουινέας, ο οποίος έχει αγωνιστεί για την προστασία των γυναικών από τη βία στην Αφρική, ενώ κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν και ο Πρίγκιπας Χάρυ, Δούκας του Σάσσεξ. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί την ύψιστη αναγνώριση για την ανθρωπιστική προσφορά παγκοσμίως. 

«Aν μπορέσουμε να δούμε ο ένας τον ανθρωπισμό του άλλου, όπως έκανε εκείνος (ο Νέλσον Μαντέλα), μια καλύτερη μέρα πραγματικά θα ανατείλει», ανέφερε ο Πρίγκιπας Χάρυ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top