«Δεν ήθελα να το σκοτώσω», είπε ο πατέρας του μωρού στην απολογία του

Αποσωληνώθηκε το τεσσάρων μηνών βρέφος από τη Μεσσηνία

Αποσωληνώθηκε το βρέφος από την Μεσσηνία που νοσηλευόταν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αφού κακοποιήθηκε από τον πατέρα του. «Το ταρακούνησα για να το ηρεμήσω, δεν ήθελα να του κάνω κακό», ισχυρίστηκε ο πατέρας στην απολογία του.

Μεσσηνία: «Ήταν η κακιά στιγμή, δεν ήξερα τι να κάνω με το κλάμα του μωρού»

Καλύτερη είναι η κατάσταση της υγείας του τεσσάρων μηνών βρέφους που είχε διασωληνωθεί, όταν εισήχθη στο νοσοκομεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το μωρό αποσωληνωθηκε και η κατάσταση της υγείας του δείχνει βελτίωση, ενώ ενδέχεται το επόμενο εικοσιτετράωρο να βγει και από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Μεσσηνία: «Όταν πήγαινα να το αγγίξω έκλαιγε», λέει η γιαγιά του βρέφους

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του, που κατηγορήθηκε για την κακοποίησή του, είπε στην απολογία του ότι δεν ήθελε να του κάνει κακό, ότι το ταρακούνησε προκειμένου να το κάνει να ηρεμήσει και ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να το σκοτώσει.

Μεσσηνία: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται το 4 μηνών βρέφος

κακοποίηση βρέφους Μεσσηνία - γονείς

Οι γονείς του τεσσάρων μηνών βρέφους

«Πώς θα μπορούσα να κατηγορηθώ ότι με τα ίδια μου τα χέρια θέλησα ή προσπάθησα να σκοτώσω το παιδί που ο ίδιος λαχταρούσα και ήθελα; Μόνο και μόνο για να μην κλαίει ένα μεσημέρι; Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να στηρίξει αυτό το κατηγορητήριο. Δεν υπάρχει κίνητρο, δεν υπάρχει αντίθετη κατάθεση που να με ενοχοποιεί. Αντίθετα, σύσσωμη η οικογένειά μου και η οικογένεια της συντρόφου μου και η ίδια η σύντροφός μου με στηρίζουν», ισχυρίστηκε στην απολογία του και πρόσθεσε:

Πράγματι με τη συμπεριφορά μου επέφερα κακώσεις στο παιδί μου, όχι όμως επειδή είχα πρόθεση να το κάνω, αλλά πάνω στον πανικό, την ταραχή και την απειρία μου, θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό θα το ηρεμούσα.

Μεσσηνία: «Είχε έντονη έξαρση. Όταν ηρέμησε ειδοποίησα τη μητέρα του»

Ο 20χρονος πατέρας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον Ανακριτή ότι το παιδί εκείνη την ημέρα είχε ένα έντονο ξέσπασμα, έκλαιγε ασταμάτητα και δεν μπορούσε να ηρεμήσει, ενώ περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την κάθε του κίνηση για να το ηρεμήσει.

Μεσσηνία: Με σκυμμένα τα κεφάλια στον εισαγγελέα οι γονείς του βρέφους

«Όπως συνέβαινε το τελευταίο διάστημα, έτσι και στις 24 Σεπτεμβρίου η σύζυγός μου γύρω στις 7:30 έφυγε από το σπίτι για να πάει στην δουλειά της. Εγώ ξύπνησα λίγο αργότερα και έκανα δουλειές στο σπίτι, περιμένοντας να ξυπνήσει η κόρη μου για να την ταΐσω. Κατά τις 10 π.μ. ξύπνησε όπως κάθε μέρα, ευδιάθετη και αμέσως την τάισα και την άλλαξα, αφού της έκανα μια βόλτα για να χωνέψει το γάλα της στην αυλή. Επιστρέφοντας, την άφησα στο καρότσι της, οπότε και μετά από λίγο ξανακοιμήθηκε.

πατέρας Μεσσηνία

Ο πατέρας του βρέφους στον εισαγγελέα

Περίπου στη 1 μ.μ, ξύπνησε και πάλι χωρίς αυτή τη φορά να την μετακινήσω από το καρότσι της. Στις 3 μ.μ. περίπου την τάισα και την σήκωσα για να χωνέψει. Μέσα σε λίγη ώρα, το παιδί εμφάνισε μια πρωτοφανή συμπεριφορά. Άρχισε να κλαίει έντονα σχεδόν με σπαραγμούς και είχα την εντύπωση πως της κοβόταν η αναπνοή από το έντονο κλάμα. Πανικοβλήθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έφταιγε, καθώς το παιδί και είχε φάει και ήταν καθαρό. Χωρίς να έχω επίγνωση των κινήσεων μου, της έντασης και της διάρκειάς τους, άρχισα να κουνάω το παιδί θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα ηρεμούσε. Καθώς έβλεπα ότι δεν ηρεμεί, ίσως πάνω στον πανικό μου, να συνέχισα το ταρακούνημα και με μεγαλύτερη ένταση αυτή τη φορά. Σε κάποια στιγμή μου δόθηκε η εντύπωση ότι το παιδί ηρέμησε και το άφησα στον καναπέ. Αμέσως μετά, κάλεσα τηλεφωνικά την σύντροφό μου να έρθει σπίτι», ανέφερε ο 20χρονος.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι θεώρησε πως όσα έκανε στο μωρό δεν ήταν άξια αναφοράς στους γιατρούς και ότι στο νοσοκομείο όπου πήγαν το παιδί δεν τους ανέφεραν οι γιατροί κάποια βλάβη:

«Ανυποψίαστος ο ίδιος δε θεώρησα ότι η πράξη μου αυτή ήταν άξια αναφοράς στους γιατρούς και τη σύντροφο μου, αφού και οι δύο βιώναμε την ένταση της κατάστασης και την αγωνία για την πορεία της υγείας του παιδιού μας. Επιπλέον, ούτε στη νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας, ούτε στο νοσοκομείο Καλαμάτας ενημερωθήκαμε ότι το παιδί μας παρουσίαζε βλάβη, ούτε ρωτηθήκαμε αν είχε προηγηθεί περιστατικό που πιθανόν να συνδεόταν με την προκληθείσα βλάβη».

κακοποίηση βρέφους - κατηγορείται ο πατέρας

Καλαμάτα: Τα οικονομικά προβλήματα του ζευγαριού

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 20χρονος πατέρας στον ανακριτή, λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν καταφέρει ακόμα με τη σύζυγό του να παντρευτούν και να αναγνωρίσουν νομικά το παιδί τους. 

«Μπορεί το διάστημα που είμαστε μαζί με την σύντροφό μου να φαίνεται λίγο και το νεαρό της ηλικίας μας να μην το επιβεβαιώνει, όμως η απόφαση να πορευτούμε μαζί στη ζωή και να κάνουμε ένα παιδάκι ήταν και παραμένει απόλυτα συνειδητή. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, επικουρούμενοι και από τους συγγενείς μας να σταθούμε στα πόδια μας και να ανεξαρτητοποιηθούμε, πράγμα που έχουμε εν μέρει καταφέρει», είπε.

Ο 20χρονος στις 20 Σεπτεμβρίου έχασε τη μια από τις δύο δουλειές στην οποία εργαζόταν και κράτησε την απογευματινή δουλειά του στην ψησταριά του συντρόφου της μητέρας του στα Φιλιατρά. Όπως είπε αυτό δεν τον ενόχλησε καθόλου, γιατί έτσι είχε ελεύθερο χρόνο τα πρωινά να φροντίζει την μικρή κόρη του.

«Το γεγονός αυτό καθόλου δε με δυσανασχέτησε, αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω εγώ πλέον την επίβλεψη της κόρης μας, εφόσον η σύζυγός μου συνέχισε την εργασία της στην καφετέρια. Πράγματι τις τελευταίες 5 μέρες πριν το τραγικό συμβάν και κατά τις πρωινές ώρες, είχα την εποπτεία της κόρης μου, την τάιζα την καθάριζα, την έπαιζα και γενικά πέρναγα όλο το πρωινό μαζί της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top