Μεσσηνία: Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας του βρέφους που κακοποιήθηκε

Το τεσσάρων μηνών βρέφος νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Η απολογία των γονέων για την κακοποίηση του 4 μηνών βρέφους - Βίντεο ΕΡΤ

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Κυπαρισσίας ο 20χρονος πατέρας από τη Μεσσηνία, που κατηγορείται για την κακοποίηση του 4 μηνών βρέφους το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Μεσσηνία:«Ήταν η κακιά στιγμή, δεν ήξερα τι να κάνω με το κλάμα του μωρού»

Ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και με τους όρους αφενός να εμφανίζεται κάθε 1η και 15 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και αφετέρου να μην έχει οποιαδήποτε επαφή με το βρέφος, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Κυπαρισσίας ο 20χρονος πατέρας, που κατηγορείται για την πρόκληση σοβαρών κακώσεων στο 4 μηνών βρέφος. Το παιδί νοσηλεύεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Μεσσηνία: Ελεύθερος υπό όρους ο πατέρας του βρέφους που κακοποιήθηκε

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η σύζυγος του 20χρονου, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ενώ μετά το πέρας της απολογίας, αμφότεροι αποχώρησαν σε κλίμα έντασης, καταφερόμενοι κατά των μέσων ενημέρωσης που κάλυπταν το γεγονός.

Για την προσωρινή απελευθέρωση του 20χρονου πατέρα μέχρι τη δίκη, καταβλήθηκε εγγύηση 2.000 ευρώ.

Μεσσηνία: «Όταν πήγαινα να το αγγίξω έκλαιγε», λέει η γιαγιά του βρέφους

Μεσσηνία: Το φρικτό χρονικό της κακοποίησης

Το 4 μηνών βρέφος, φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο του το σώμα. Ο 20χρονος πατέρας συνελήφθη, αφότου το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Το βρέφος έχει αποσωληνωθεί και παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου 25/9 στο χωριό Αετός του δήμου Τριφυλίας, κοντά στην Κυπαρισσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μητέρα εργαζόταν εκείνη την ώρα και ο πατέρας επικοινώνησε μαζί της λέγοντάς της ότι το μωρό δεν είναι καλά.

Μεσσηνία: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται το 4 μηνών βρέφος

Μόλις η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι, μετέφεραν το βρέφος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του και πως έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά.

Το παιδί παρουσίαζε σπασμούς, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Μεσσηνία: Τι ισχυρίζεται ο πάτερας του βρέφους

Ο πατέρας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και  ενδοοικογενειακή βία, από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται πως δεν ήθελε να βλάψει την κορούλα του, ότι ήταν ατύχημα.

 

«Ήμουν μόνος στο σπίτι. Μόλις είχα ταϊσει το μωρό. Ξαφνικά άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς για παραπάνω από ένα τέταρτο.  Δεν ήξερα τι κάνω. Το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακούνησα δυνατά και για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσει. Τότε κατάλαβα ότι κάτι κακό έχει πάθει το μωρό. Τηλεφώνησα στη σύζυγό μου και χωρίς να της πω τι έχει συμβεί της είπα να έρθει γρήγορα στο σπίτι» ισχυρίστηκε ο πατέρας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top