Κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα στην Αττική από τα απανωτά μπουρίνια

Μπαράζ χιλιάδων κεραυνών σε όλη τη χώρα

Δρόμοι που έχουν γίνει ποτάμια και οι περαστικοί να τσαλαβουτούν στα νερά, γυρεύοντας καταφύγιο.

Αυτή ήταν η εικόνα στο κέντρο της πρωτεύουσας σήμερα, με τα προβλήματα να είναι πολλά από τα απανωτά μπουρίνια, λόγω της κακοκαιρίας.

«Είχαμε πολύ ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα και μεγάλα ύψη βροχής. Συνολικά καταγράψαμε 50-55.000 κεραυνούς μέσα στην ημέρα, που είναι από τα μεγαλύτερα νούμερα, για ένα 24ωρο, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος.

Κακοκαιρία: Προβλήματα και ζημιές από τις καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Στη Βούλα, που χτυπήθηκε άγρια από το χθεσινό μπουρίνι, ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν απίστευτος.

Κερατσίνι: Οχυρωματικά έργα υπό τον φόβο νέας νεροποντής

«Έπεσαν δύο τόνοι νερό ανά στρέμμα. Μιλάμε για ποσότητα που δεν μπορεί να τη διαχειριστεί κανένα υδραυλικό σύστημα», είπε στο Star, ο αντιδήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Δημήτρης Γεωργιάκος.

Πατέρας 6χρονης Κόρινθο: «Δεν θα έκανα κακό στο παιδί, το λάτρευα»

«Το νερό, που έπεσε εδώ, είναι διπλάσιο από αυτό που έπεσε στη Μάνδρα», πρόσθεσε.

Πολλά τα προβλήματα στην Αττική από τα απανωτά μπουρίνια

Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας από τα απανωτά μπουρίνια / Eurokinissi

Το Λυκόρεμα στη Βούλα ξεχείλισε. Είναι το ρέμα το οποίο καταλήγει στη λεωφόρο. Ξεκινά από το βουνό, το οποίο λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε εδώ πριν από δύο μήνες δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα μπάζα και τα νερά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής. 

Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό για τη Θάλεια: Επιστρέφει με αεροσκάφος η σορός

Στο Κερατσίνι oι άνθρωποι, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, βρέθηκαν ξανά θεατές στο ίδιο έργο. Κινδυνεύσαν να χάσουν τις περιουσίες τους μέσα σε λίγα λεπτά.

Όθωνας Παπαδόπουλος: Γιατί σταμάτησε να εκπροσωπεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Κερατσίνι, κάθε φορά που συννεφιάζει οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες παίρνουν προστατευτικά μέτρα. Οχυρώνουν με σιδερένιες κατασκευές  τις επιχειρήσεις και τα σπίτια τους έτσι ώστε να τα προστατέψουν από την δυνατή νεροποντή.

«Έχουμε κάνει μια κατασκευή, την οποία την βάζουμε μπροστά στην πόρτα με λάστιχα τη σφίγγουμε και κάθε φορά που βλέπουμε ότι ο καιρός είναι έτοιμος να πλημμυρίσουμε, τα βάζουμε και κάνουμε τον σταυρό μας», είπε ο ιδιοκτήτης συνεργείου στην περιοχή, Γιώργος Ορφανός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top