Κρήτη: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την επίθεση στους Γερμανούς

Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε άμεση έρευνα

Η πολύκροτη υπόθεση της επίθεσης σε οικογένεια Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο της Κρήτης προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου να διεξαχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «....ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Κρήτη: «Οι Γερμανοί τουρίστες μας επιτέθηκαν» - Ελεύθερος ο ένας δράστης

Η εντολή αφορά τα αδικήματα:

  • Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)
  • Απόπειρα επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Απειλή
  • Απλή σωματική βλάβη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντογιάκος τόνισε πως η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να διεξαχθεί με πληρότητα. Να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

οικογενεια γερμανων

Η οικογένεια των Γερμανών - Φωτογραφία από ΕΡΤ

Επιπλέον, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου φέρεται να υπογραμμίζει πως η καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου». 

Κρήτη: Συνελήφθησαν οι άνδρες που επιτέθηκαν σε οικογένεια Γερμανών

H ανακοίνωση της Αστυνομίας για την παράδοση των Κρητικών

Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

κρήτη νταηδες

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.

Κρήτη: Τρόμος για Γερμανούς τουρίστες – Εμβόλισαν το όχημά τους

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top