Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Στέλθηκε μήνυμα εκκένωσης στα Κοίνυρα - Δύο τραυματίες

Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο, σε πευκοδάσος, πολύ κοντά στις κατασκηνώσεις. Ο αντιδήμαρχος Θάσου, Στράτος Πυρήνας, μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι δήλωσε ότι η φωτιά έχει ορειοθετηθεί.

φωτιά Θάσος

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στη Θάσο - kavalanews.gr

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, όμως δεν απειλούνται σπίτια, ούτε οι κατασκηνώσεις, που είναι κλειστές. 

Όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ ενισχύθηκαν από κομβόι οχημάτων που έφτασε από την Καβάλα μέσω της Κεραμωτής. 

Φωτιά Θάσος: Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση στα Κοίνυρα

Νωρίς το πρωί η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 για την προληπτική εκκένωση του χωριού Κοίνυρα, προς τα Λιμενάρια. 

Φωτιά Θάσος: Τραυματίστηκαν δύο εθελοντές

Δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας, 26 και 44 ετών τραυματίστηκαν από πτώση δένδρου στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Καβάλας.

φλόγες σε πευκοδάσος στη Θάσο

Η φωτιά στη Θάσο καίει πευκοδάσος κοντά στις κατασκηνώσεις - kavalanews.gr

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες κι είναι καλά στην υγεία τους. 

Στο σημείο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, μαζί και δυνάμεις που έφτασαν στο νησί με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι της Κεραμωτής.

μεγάλη φωτιά στη Θάσο

Δύο εθελοντές τραυματίστηκαν ελαφρά - kavalanews.gr

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν και τις επόμενες μία με δύο ώρες αναμένονται στη Θάσο:

  • Από την Περιφέρεια Αττικής, 30 πυροσβέστες 
  • Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 29 πυροσβέστες με ένα (1) όχημα
  • Από την Περιφέρεια Ηπείρου, 14 πυροσβέστες
  • Από Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 10 πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα

Επίσης, από το πρώτο φως έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. 

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top