Έβρος: Σε τρία μέτωπα η φωτιά - Στις φλόγες το δάσος Δαδιάς - Λευκίμης

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στον Έβρο. Η πυρκαγιά, που τις τελευταίες ώρες έχει επεκταθεί, μαίνεται σε τρία μέτωπα κα καίει δάσος με πεύκα.

Συναγερμός σήμανε στη πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε στον Έβρο το μεσημέρι της Πέμπτης. 

 

 

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει τρία μέτωπα και καίει το δάσος Δαδιάς - Λευκίμης. Ξεκίνησε από την περιοχή μεταξύ των χωριών Λύρα και Λαγυνά Σουφλίου. Οι φλόγες κατευθύνονται προς την περιοχή του χωριού Λευκίμη και καίνε το δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το evros-news.

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα. Εκτός από ταδυο πυροσβεστικά αεροπλάνα και το ένα ελικόπτερο, τα οποία «σηκώθηκαν» από την Αλεξανδρούπολη, ζητήθηκε η συνδρομή και άλλων εναέριων μέσων πυρόσβεσης από άλλες περιοχές.

Όμως παρά τη συντονισμένη προσπάθεια, η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται, καθώς η περιοχή είναι γεμάτη πεύκα και οι φλόγες φουντώνουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς μίλησε στο star.gr σε τηλεφωνική επικοινωνία και ανέφερε πως η φωτιά ξεκίνησε από το Φράγμα Λύρας και επεκτάθηκε. Στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ η φωτιά μαίνεται σε παλιό δάσος το οποίο όμως καίγεται πιο εύκολα και εκεί υπάρχει πυκνή βλάστηση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top