Φωτιά τώρα Πεντέλη: Ποιες περιοχές είναι χωρίς ρεύμα

Τι γίνεται με το φυσικό αέριο

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από χθες σε Πεντέλη, Παλλήνη, Γέρακα, Ανθούσα και Διώνη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των συγκεκριμένων περιοχών. 

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αυτή τη στιγμή τα προβλήματα επικεντρώνονται σε μία γραμμή μέσης τάσης που ξεκινάει από την Παλλήνη και φτάνει μέχρι την Πεντέλη. 

Φωτιά Πεντέλη: Ο καπνός έφτασε μέχρι τα Κύθηρα

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι σε αναμονή και μόλις επιτραπεί θα κάνουν επιθεώρηση, καθώς προς το παρόν δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν όσο η φωτιά είναι σε εξέλιξη. 

Όσον αφορά στο δίκτυο υψηλής τάσης, δηλαδή στους πυλώνες του ΑΔΜΗΕ, φαίνεται πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα και η ενημέρωση είναι πως στην Παλλήνη οι γραμμές λειτουργούν κανονικά.

«Κλείστε πόρτες και παράθυρα» - Οδηγίες πνευμονολόγων για τη φωτιά

Φωτιά τώρα: Αποκαταστάθηκε η παροχή φυσικού αερίου

Όσον αφορά στο δίκτυο του φυσικού αερίου, στις περιοχές που πλήττονται από τη φωτιά, η ενημέρωση αναφέρει πως υπήρξε ελεγχόμενη φωτιά στον λόφο Έντισον. 

Φωτιά Πεντέλη: Ο χάρτης με τα ενεργά μέτωπα σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα

Σύμφωνα με την ΕΔΑ Αττικής μετά από επέμβαση τεχνικού κλιμακίου της εταιρείας, σε συντονισμό με την πυροσβεστική και το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας, το συμβάν στην Παλλήνη αντιμετωπίστηκε και απομονώθηκε πλήρως το σημείο. Εν τω μεταξύ η φωτιά στην περιοχή έχει σβήσει και το σημείο είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Η ΕΔΑ αναφέρει ότι το δίκτυο διαθέτει αυτόματα συστήματα διακοπής της παροχής φυσικού αερίου, σε περίπτωση διαρροής. Παράλληλα, συνεργεία της εταιρείας βρίσκονται σε ετοιμότητα και διενεργούν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, σε συντονισμό με την Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική.

Καιρός: 8 μποφόρ και σήμερα - 100 χλμ την ώρα έφτασαν οι ριπές του ανέμου

Σημειώνεται τέλος ότι, για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας σχετικά με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην τηλεφωνική γραμμή 11322 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top