«Κλείστε πόρτες και παράθυρα» - Οδηγίες πνευμονολόγων για τη φωτιά

Στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ ο Θάνος Πλεύρης - Εκκενώθηκαν μονάδες Φροντίδας

Σε πλήρη ετοιμότητα για πιθανές νέες εκκενώσεις οικισμών, αλλά και δομών, βρίσκονται οι αρχές, την ώρα που η φωτιά, η οποία ξεκίνησε στην Πεντέλη, καίει σε Παλλήνη, Ανθούσα και Γέρακα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, βρίσκεται ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ.

Καιρός: Ξεπέρασαν τα 100 χλμ την ώρα οι ριπές του ανέμου

Μέσα από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Πεντέλης πέρασε η φωτιά

Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εκκενώθηκε το βράδυ της Τρίτης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μη ζώσουν το νοσοκομείο της περιοχής οι φλόγες.

Στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, με τις φλόγες να φτάνουν σχεδόν μέχρι τους τοίχους του κτιρίου. Με τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και τη βοήθεια των ανέμων, που άλλαξαν πορεία, τελικά το νοσοκομείο γλίτωσε από την πύρινη λαίλαπα.

Φωτιά στην Πεντέλη

Πυροσβέστες και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας για παροχή βοήθειας / Eurokinissi

Νωρίτερα, με εντολή του υπουργείου Υγείας το νοσοκομείο αλλά και το Αναρρωτήριο Πεντέλης είχαν εκκενωθεί και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς δομές.

Νεκρός στην Ανθούσα - Αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να ξανακαίγεται

Συγκεκριμένα, 34 παιδιά του Αναρρωτηρίου Πεντέλης μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο Κέντρο Βρεφών «Η μητέρα», ενώ 36 παιδιά που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και 19 εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, μετά από την εντολή των αρχών.

Εκκενώθηκαν μονάδες φροντίδας λόγω της πυρκαγιάς

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν επίσης προληπτικά Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνολικά απομακρύνθηκαν 147 άτομα.

Φωτιά: Πύρινος εφιάλτης «καταπίνει σπίτια» - 600 εκκενώσεις μέσα στη νύχτα

Εξάλλου, πυροσβέστες και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας για παροχή βοήθειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας: Απομακρυνθείτε άμεσα από το μέτωπο της φωτιάς

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Πεντέλης, ενημερώνει τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά. 

Φωτιά Πεντέλη: Εικόνες αποκάλυψης - Απόκοσμο σκηνικό πίσω από την Ακρόπολη

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top