Φωτιά Πεντέλη: Ο καπνός έφτασε μέχρι τα Κύθηρα - Ταξίδεψε 400 χλμ.

Δείτε εικόνα από δορυφόρο

Αποκαλυπτική του μεγέθους του πύρινου εφιάλτη που εκτυλίσσεται σε Πεντέλη, Παλλήνη, Ανθούσα και Γέρακα είναι εικόνα από δορυφόρο που δείχνει την απόσταση στην οποία μεταφέρθηκε ο καπνός από τη φωτιά που μαίνεται στην Αττική. 

Φωτιά Πεντέλη: Ο χάρτης με τα ενεργά μέτωπα σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα

Τη φωτογραφία έλαβε κι επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11. Σε αυτήν φαίνεται ο καπνός από τη φωτιά στην Πεντέλη να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς βόρειους – βορειοανατολικούς ανέμους τουλάχιστον 400 χλμ. νότια – νοτιοδυτικά προς τη θάλασσα των Κυθήρων και το νοτιοδυτικό κρητικό πέλαγος. 

«Κλείστε πόρτες και παράθυρα» - Οδηγίες πνευμονολόγων για τη φωτιά

Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς εντοπίζονται αυτή την ώρα στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος. 

καίγεται σπίτι

Σπίτια έχουν καεί στην Παλλήνη, την Ανθούσα και στον Γέρακα

Καιρός: 8 μποφόρ και σήμερα - 100 χλμ την ώρα έφτασαν οι ριπές του ανέμου

Υπάρχουν επίσης διάσπαρτες εστίες περιμετρικά, ενώ έμφαση δίνεται στη στη νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών Αττικής και νοτιοανατολικά επίσης στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ.

φωτιά Πεντέλη

Οι ριπές των ανέμων έφτασαν ακόμα και τα 100 χλμ την ώρα

Νεκρός στην Ανθούσα - Αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να ξανακαίγεται

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top