«Δε σας φοβόμαστε» απαντούν Κρητικοί και νησιώτες στο τουρκικό παραλήρημα 

 «Ας τολμήσετε να έρθετε» διαμηνύουν στον Μπαχτσελί για τη νέα πρόκληση    

Δεν έχει τέλος το παραλήρημα των Τούρκων, όπως αποδείχθηκε με τους ακροδεξιούς  εταίρους του Ερντογάν  που έφτιαξαν νέο χάρτη που απεικονίζει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη σαν…  τουρκικά εδάφη. «Δε θα πατήσει τουρκικό πόδι στα νησιά»  απαντούν οι Έλληνες νησιώτες στο ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Νέα πρόκληση: Χάρτης με τουρκική και την… Κρήτη στον εταίρο του Ερντογάν  

O τουρκικός προκλητικός χάρτης και ο Μπαχτσελί

O τουρκικός προκλητικός χάρτης και ο Μπαχτσελί 

«Δε φοβόμαστε τίποτα. Εμείς οι ακρίτες έχουμε μεγαλώσει έτσι. Δε φοβάμαι τίποτα ούτε για μένα ούτε για την οικογένειά μου. Ας τολμήσουν, όπως είπε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ "πρώτα θα τους κάψουμε και μετά θα τους ρωτήσουμε”. Το νησί της Λέσβου είναι “αστακός". Δεν πρόκειται να πατήσει επάνω τουρκικό ποδάρι» δηλώνει ο Παναγιώτης Τσούπης,  πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου.  

Τουρκία: Σκληρή απάντηση της Αθήνας στον χάρτη του Μπαχτσελί

Στο κενό πέφτουν για άλλη μια φορά οι τουρκικές απειλές για τα νησιά μας, καθώς οι κάτοικοί τους διαμηνύουν μιλώντας στο Star ότι δε φοβήθηκαν και δεν πρόκειται να φοβηθούν, όσους χάρτες και αν επιστρατεύσουν πολιτικοί της γειτονικής χώρας. Όπως   επισημαίνει και ο Μανώλης Πατεράκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, η τουρκική πρόκληση μοιάζει με ένα αστείο, υπενθυμίζοντας το αίμα που έχει χύσει η Κρήτη για την Ελλάδα.        

Δ. Σταθακόπουλος: Απόδειξη υπέρ της Ελλάδας οι τουρκικές απειλές 

Ο Δημητρης Σταθακόπουλος, Τουρκολόγος και διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου δηλώνει: «Είναι ο γνωστός χάρτης της γαλάζιας πατρίδας "Μαβί Βατάν». Όμως έχει μια διεύρυνση που σημαίνει μια επίταση γιατί μέσα εμπερικλείει και την Κρήτη. Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη υπερ. της Ελλάδας σε όλα τα διεθνή for a: Tις απαιτήσεις της Τουρκίας και γιατί δικαιολογείται η στάση της Eλλάδας να έχει στρατό και οπλισμένα τα νησιά της από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο». 

Ο εταίρος Ερντογάν Μπαχτσελί μπροστά στον απίστευτο τουρκικό χάρτη

Ο εταίρος Ερντογάν Μπαχτσελί μπροστά στον απίστευτο τουρκικό χάρτη 

 H τουρκική υποκρισία: από τη μια απειλές, από την άλλη «διεθνές δίκαιο»!  

Οι διαρκείς απειλές των Τούρκων και το «λοκάρισμα» των ελληνικών νησιών αναδεικνύουν την υποκρισία της Άγκυρας,  που από τη μια απειλεί και από την άλλη ζητά αποστρατιωτικοποίηση των Ελληνικών νησιών, επικαλούμενη δήθεν το Διεθνές Δίκαιο. 

 «Δε φοβόμαστε. Υπάρχει όμως μια ανησυχία πού θα καταλήξει όλη αυτή η κατάσταση η οποία διαιωνίζεται εδώ και κάποια χρονιά» τονίζει ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου Στράτος Αμύγδαλος, ο οποίος διαμηνύει: «Ό, τι απειλείται,  δεν αποστρατιωτικοποιείται».

 Στη Σούδα 24 F-35 των ΗΠΑ για «φροντιστήριο» με Έλληνες πιλότους 

Το δικό του μήνυμα για το ηθικό των κατοίκων, στέλνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης: «Δεν υπάρχει ουδείς φόβος στους κατοίκους, σα να μην συμβαίνει κάτι. Έχουν πολλά προβλήματα εσωτερικά (οι Τούρκοι). Όλα αυτά είναι αγενείς επιδιώξεις τους. Οι νησιώτες είναι γνήσιοι Έλληνες και δεν εκφράζουν κανένα φόβο».   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top