Τουρκία: Σκληρή απάντηση της Αθήνας στον χάρτη του Μπαχτσελί

«Επιθετική και προκλητική ενέργεια»

Σκληρή απάντηση έδωσαν διπλωματικές πηγές της Αθήνας στην πρόκληση του εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος χθες παρουσίασε νέο τουρκικό χάρτη, με τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη ως τουρκικά.

Νέα πρόκληση: Χάρτης με τουρκική και την… Κρήτη στον εταίρο του Ερντογάν 

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία, της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Ιδιαίτερα επιθετική, προκλητική και καταδικαστέα ενέργεια», αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές και συνεχίζουν:

 

 

«Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Τουρκία: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ και σκληρή απάντηση Δένδια 

Ο χάρτης «δώρο» δόθηκε στον Μπαχτσελί κατά την επίσκεψή του στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», όπου συναντήθηκε με στελέχη της.

χάρτης Μπαχτσελί

Ο χάρτης που δώρισαν τον Μπαχτσελί οι Γρκίζοι Λύκοι και δείχνει ως τουρκικά τα νησιά του βορείου Αιγείου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» δεν είναι απλώς τουρκική εθνικιστική οργάνωση, αλλά φασιστική κι έχει κατηγορηθεί για πλήθος παρακρατικών και παράνομων δραστηριοτήτων.  

ΗΠΑ: 35 βουλευτές ζητούν από τον Μπάιντεν να μη δώσει F-16 στον Ερντογάν

Το γεγονός ότι εμφανίζεται ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν να  κρατάει έναν  τέτοιο εξωφρενικό χάρτη, είναι δηλωτικό των προθέσεων του συνασπισμού που κυβερνά σήμερα την Τουρκία. 

Χθες επίσης απείλησε εκ νέου ευθέως την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ενώ στον  αναθεωρητισμό και στις προκλήσεις της  Τουρκίας απάντησε από το Ντουμπρόβνικ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top