Τουρκία: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ και σκληρή απάντηση Δένδια 

«Δεν αστειευόμαστε» δηλώνει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας και απειλεί 

Την ίδια ώρα που 35 Αμερικανοί βουλευτές έστειλαν επιστολή σε σκληρή γλώσσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην πώληση των αεροσκαφών F16 στην Τουρκία, ο Tούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όχι μόνο προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο και την  αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλά προχώρησε και σε απειλές.  

ΗΠΑ: 35 βουλευτές ζητούν από τον Μπάιντεν να μη δώσει F-16 στον Ερντογάν
 

«Εμείς έχουμε σχέδια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο. Δεν αστειευόμαστε! Μην επιχειρήσετε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους» δήλωσε απειλώντας ευθέως την Ελλάδα ο Ακάρ.  

Δένδιας: Όχι στον Αναθεωρητισμό της Τουρκίας 

Ο Νίκος Δένδιας απο το Ντουμπρόβνικ όπου συμμετείχε στο φόρουμ της Κροατίας, απάντησε στις αναθεωρητικές ορέξεις της Άγκυρας.   

 

«Φέτος αυτό το Φόρουμ λαμβάνει χώρα κάτω από το πολύ σκοτεινό σύννεφο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Και πρέπει να πω, αυτό που μας διδάσκει όλους, είναι η ανάγκη να ευθυγραμμιστούμε, όλοι, πίσω από το Διεθνές Δίκαιο. Ενάντια στον αναθεωρητισμό, ενάντια σε κάθε είδους προσπάθεια αλλαγής συνόρων με τη βία, ενάντια στον πόλεμο» τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.  

 

Σκληρό μήνυμα και από τον Πομπέο στην Τουρκία

Σκληρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε και ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο, ο οποίος δήλωσε:  «Υπάρχουν όμως τρόποι να επιλυθούν και αυτοί δεν περιλαμβάνουν την αποστολή πολεμικών πλοίων, τις παραβιάσεις ή την παρουσίαση “τρελών” χαρτών».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top