Αποσωληνώθηκε η 6χρονη που παραλίγο να πνιγεί στην παραλία της Ζαχάρως

Αισιοδοξία για την οικογένεια της - Οι γιατροί την παρακολουθούν στενά

Αποσωληνώθηκε το 6χρονο κορίτσι που κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία της Ζαχάρως / Βίντεο από ΕΡΤ

«Αχτίδα» ελπίδας είδε η οικογένεια της 6χρονης που κόντεψε να χάσει τη ζωή της από πνιγμό στην παραλία της Ζαχάρως, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποσωλήνωσή της στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας

Το κορίτσι αποσωληνώθηκε κι ο Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της υγείας της. 

Ξάνθη: Προσπάθησε να σώσει τον εγγονό του και πνίγηκε στη θάλασσα

«Τις τελευταίες ώρες είχε ξεκινήσει σταδιακά η μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων για να δουμε πως ανταποκρίνεται το παιδί. Τα σημάδια ήταν συγκρατημένα αισιόδοξα. Δεν έχει οίδημα στο κεφάλι, κάτι το οποίο είναι θετικό», δήλωσε στο Tempo24.News o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης.

Ζαχάρω: Στην εντατική 6χρονη – Πήγε να πνιγεί την ώρα που έκανε μπάνιο

Τα αμέσως επόμενα βήματα μετά την ολοκλήρωση της αποσωλήνωσης είναι η στενή παρακολούθηση του κοριτσιού από τους γιατρούς στα ερεθίσματα που θα δεχτεί ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια βλάβη, μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη από την οποία ευτυχώς ανένηψε. 

Κρήτη: 20χρονος πνίγηκε στη θάλασσα - Βρέθηκε σφηνωμένος σε βράχια

Με την ολοκλήρωση της αποσωλήνωσης, οι γιατροί θα παρακολουθούν εάν το κοριτσάκι ανταποκρίνεται θετικά στα ερεθίσματα που θα δεχτεί για να διαπιστώσουν αν έχει υποστεί κάποια βλάβη, μετά και την καρδιακή ανακοπή από την οποία ανένηψε.

Πως συνέβη το ατύχημα

Υπενθυμίζεται ότι – το απόγευμα της Τετάρτης - το 6χρονο κορίτσι ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού κι έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στην παραλία κι ενώ βρισκόταν με τους γονείς του.

Έντρομη και σε κατάσταση ισχυρού σοκ η μητέρα έβγαλε το παιδί της από τη θάλασσα κι έκανε απελπισμένες προσπάθειες να το επαναφέρει. 

Θεσσαλονίκη: Μάνα και γιος οι νεκροί στο ΙΧ - Εξετάζεται η αυτοκτονία

Ο ναυαγοσώστης της περιοχής έσπευσε στο σημείο μόλις το έμαθε προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στην 6χρονη. Πολύ γρήγορα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το παιδί από την παραλία και τη μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων και κατόπιν στο Νοσοκομείο του Πύργου, καθώς οι γιατροί από το κέντρο Υγείας διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν απαραίτητη την άμεση μεταφορά της. 

Πάτρα: Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο - Το ΙΧ καρφώθηκε σε μάντρα νεκροταφείου

Το παιδί υπέστη ανακοπή στο Νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν. Διασωληνωμένη η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top