Αλμυρός: Κακουργηματικές διώξεις για τον θάνατο της 14χρονης σε λούνα παρκ

Η μαθήτρια είχε εκσφενδονιστεί από το «χαλί» ενώ ήταν εν κινήσει

Όσα είχε δηλώσει η μητέρα της 14χρονης που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου εισηγείται η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση της άτυχης 14χρονης που πριν από τρία χρόνια έχασε τη ζωή της, κατά τη διάρκεια συμμετοχής της σε παιχνίδι σε Λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη μαθήτρια είχε εκτιναχθεί σε απόσταση περίπου 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τουρκία: Τρόμος σε λούνα παρκ - Ατύχημα με τραυματισμό τριών παιδιών

Οι πληροφορίες του magnesianews.αναφέρουν ότι η δίωξη ασκείται σε βάρος της 76χρονης σήμερα ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του 30χρονου σήμερα χειριστή από το Μπαγκλαντές και του τεχνικού συμβούλου της επιχείρησης, που είχε την ευθύνη ελέγχου και λειτουργίας των μηχανημάτων.

Στο ακροατήριο Εφετείου η υπόθεση

Η υπόθεση πρόκειται να φτάσει στο ακροατήριο Εφετείου, αφού πρώτα διαβιβάστηκε στον ανακριτή και βρίσκεται εν αναμονή του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Λούνα Παρκ

Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου φέρεται να εισηγείται η εισαγγελέας για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου

Η εξελίξεις της διαδικασίας καθυστερούσαν λόγω της ενδελεχούς εξέτασης στην οποία έπρεπε να προβούν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έπρεπε το «χαλί» να εξεταστεί από πραγματογνώμονες, αφετέρου η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε έγγραφα και βεβαιώσεις υπουργείων, όπως και μετάφραση των οδηγιών στην ελληνική γλώσσα, του ιταλικής κατασκευής μηχανήματος. Παράλληλα, ο συνήγορος υπεράσπισης της ιδιοκτήτριας κατέθετε υπομνήματα.

Βόλος: Βγήκε το πόρισμα για το ατύχημα στο λούνα παρκ -«Φταίει ο χειριστής»

Υπενθυμίζεται ότι πριν αρκετά χρόνια μια 9χρονη στη Χαλκίδα υπέστη βαριά σωματική βλάβη στο ίδιο μηχάνημα «χαλί», το οποίο παραμένει κατασχεμένο στο χώρο της εμποροπανήγυρης Αλμυρού. Η ενήλικη σήμερα κοπέλα ταλαιπωρείται ακόμη με την υγεία της, ενώ η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η κατηγορούμενη φέρεται να μην έκανε καμιά ενέργεια να βελτιώσει το μηχάνημα, παρόλο που γνώριζε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις, καθώς τότε είχε αναφερθεί ότι δε λειτουργούσε ο κόφτης ταχύτητας και οι μπάρες ασφαλείας δεν ενδεικνύονταν για πλευρική κίνηση του μηχανήματος, παρά μόνο για περιστροφική.

Ο πατέρας της 14χρονης είχε πάθει έμφραγμα όταν έμαθε για τον θάνατό της 

Λίγη ώρα πριν να τελειώσει το παζάρι, στις 30 Αυγούστου 2019, μια 14χρονη μαθήτρια από την περιοχή τραυματίστηκε θανάσιμα πέφτοντας από παιχνίδι «χαλί», κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Παιδότοποι: Αυτοί είναι οι νέοι κανονισμοί για να λειτουργούν με ασφάλεια

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, πυροσβεστικό όχημα και περιπολικό της Αστυνομίας. Η ανήλικη απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες και διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου υπέκυψε στα τραύματά της, αφού πρώτα οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τη σώσουν. 

Λούνα Παρκ Αλμυρος

Ένα 14χρονο κορίτσι είχε χάσει τη ζωή του στο λούνα πάρκ στον Αλμυρό Βόλου

Η τραγωδία διαδραματίστηκε μπροστά στα έντρομα μάτια των πολλών επισκεπτών του παζαριού, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού, ήταν ο οδηγός φορτηγού που μια εβδομάδα πριν το δυστύχημα ήταν αυτός που μετέφερε τα μηχανήματα στον χώρο για να στηθεί το λούνα παρκ. Ο ίδιος οποίος υπέστη έμφραγμα στο άκουσμα της είδησης ότι σκοτώθηκε η κόρη του και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο χειριστής είχε εξαφανιστεί γιατί φοβόταν την οργή των συγγενών

Την οργή των συγγενών φοβήθηκε ο 27χρονος χειριστής του «χαλιού» από το Μπαγκλαντές γι’ αυτό εξαφανίστηκε, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεσή του όταν εμφανίστηκε λίγες ημέρες αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αλμυρού. 

Λούνα παρκ του «τρόμου» στην Ελλαδα: Μεγάλα τα κενά ασφαλείας

«Είχε την εμπειρία καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή, και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή. Εξ’ όσων μου ανέφερε υπάρχουν δύο κουμπιά που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές», είχε δηλώσει ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος.

Αλμυρός Βόλου

 Η άτυχη μαθήτρια είχε εκτιναχθεί σε απόσταση περίπου 11 μέτρων

Χωρίς «χαλί» φέτος το παζάρι Αλμυρού

Το καθιερωμένο παζάρι στον Αλμυρό επιστρέφει φέτος χωρίς «χαλί», καθώς απαγορεύτηκε η τοποθέτηση του συγκεκριμένου παιχνιδιού ψυχαγωγίας μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το 2019 με θύμα την 14χρονη από την περιοχή. 

Αποκάλυψη STAR - Το μοιραίο παιχνίδι στον Αλμυρό δεν είχε «κόφτη»

Με την επιστροφή στον θεσμό, η δημοτική αρχή Αλμυρού πήρε μέτρα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δημοτικού χώρου όπου θα εγκατασταθεί το λούνα παρκ.

Στην απόφαση του δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, απαγορεύτηκε η τοποθέτηση συγκεκριμένης διατάξεων ψυχαγωγίας τα οποία είναι τα αναφερόμενα ως «χαλί» και «ταψί».

Εισαγγελία Βόλου- Λούνα παρκ Αλμυρού: 8 φορές μεγαλύτερη η ισχύς στο «χαλί»

Ο συγκεκριμένος χώρος προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για εγκατάσταση και λειτουργία λούνα παρκ και προβλέπει:

– Η τοποθέτηση τυχερών παιχνιδιών.
– Η πώληση οποιονδήποτε παιχνιδιών, ψιλικών και γενικά ειδών εμπορικής χρήσης κατανάλωσης.
– Η εγκατάσταση ψησταριών – καντινών (κινητών ή μη) και πλανόδιων πωλητών (σουβλάκια, καλαμπόκια κ.λπ.)
– Οτιδήποτε δεν έχει σχέση με Λούνα Παρκ.

Δυστύχημα λούνα παρκ: Πόνος και θλίψη στο σχολείο της 14χρονης Νίνας

Για κάθε μηχάνημα θα πρέπει να προσκομιστούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες εκθέσεις ελέγχου και πιστοποιητικά καλής και ασφαλούς λειτουργίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top