Λούνα παρκ του «τρόμου» στην Ελλαδα: Μεγάλα τα κενά ασφαλείας

Αυστηροποίηση του πλαισίου αδειοδότησης προανήγγειλε ο Άδωνις

Λούνα παρκ

Περίπλοκο, ασαφές, με πανσπερμία διατάξεων, πολλές φορές αντικρουόμενων μεταξύ τους είναι το πλαίσιο αδειοδότησης των λούνα παρκ στην Ελλάδα.

Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα της ομάδα εργασίας, που συστάθηκε με αντικείμενο την υποβολή προτάσεων για τη ρύθμιση της αδειοδότησης συγκεκριμένων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και τα λούνα-παρκ.

Η ομάδα δημιουργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας συμπέρανε ότι τα θέματα ασφαλείας, που είναι και τα πλέον κρίσιμα για την εν λόγω οικονομική δραστηριότητα, αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς κατά το στάδιο της αδειοδότησης και ότι απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε πρόβλεψη για περιοδικούς ελέγχους των εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους ή μετά από εργασίες συντήρησης κ.λπ.

«Στόχος είναι να θεσμοθετηθεί ένας τεχνικός κανονισμός, που θα απολήγει στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς όμως αναίτια και υπέρμετρη γραφειοκρατική επιβάρυνση του επιχειρηματία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ομάδας εργασίας, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2019 η τεχνική ομάδα έργου θα εκπονήσει τον Κανονισμό Ασφαλείας εγκατάστασης και λειτουργίας των λούνα παρκ», αναφέρει η ομάδα εργασίας στα συμπεράσματά της.

Για να επιλυθεί το μείζον αυτό ζήτημα, η ομάδα εργασίας αποφάσισε να συστήσει εξειδικευμένη υπο-ομάδα έργου, που θα αναλάβει την εκπόνηση τεχνικού κανονισμού ασφαλείας για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των λούνα παρκ.

Το σχετικό έγγραφο, το κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Ζέττας Μακρή.

Δείτε εδώ ολόκληρο το έγγραφο για τα κενά ασφαλείας στα λούνα παρκ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top