Μακρινίτσα: Δις ισόβια και 6,5 χρόνια για το διπλό φονικό

Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της

Αναβίωσε το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα στις δικαστικές αίθουσεw - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας τον δράστη του διπλού φονικού της Μακρινίτσας. Πριν από έναν χρόνο αφαίρεσε με μαχαίρι τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του και του αδερφού της. Στο άκουσμα της ποινής οι συγγενείς των θυμάτων «ξέσπασαν»

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρδίτσας, που καταδίκασε σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκισης τον 34χρονο δράστη από τον Βόλο που δολοφόνησε την 28χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, Κωνσταντίνα Τσάπα, μητέρα ενός παιδιού 4 ετών σήμερα, και τον 30χρονο αδερφό της, Γιώργο Τσάπα. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου που έκαναν λόγο περί ακαταλόγιστου λόγω ψυχικής διαταραχής και τον έκρινε ένοχο για δύο ανθρωποκτονίες με πλήρη καταλογισμό.

Φονικό Μακρινίτσα: «Θέλω θανατική ποινή για να δικαιωθούν τα παιδιά μου»

Οι δραματικές σκηνές του διπλού φονικού αναβίωσαν ξανά στις δικαστικές αίθουσες, με τους γονείς της Κωνσταντίνας και του Γιώργου να ζουν στιγμές έντονου συναισθηματικού φόρτου στο άκουσμα της απόφασης. Μέσα από τις συγκλονιστικές περιγραφές που στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρδίτσας, ξύπνησαν μνήμες στους άτυχους γονείς που μέσα σε λίγα λεπτά ο εν διαστάσει σύζυγος της κόρης τους αφαίρεσε με ένα μαχαίρι τη ζωή της Κωνσταντίνας και του αδελφού της και άφησε ένα 3χρονο παιδί ορφανό από μητέρα.

διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα της 28χρονης Κωνσταντίνας προστέθηκε πέρυσι στη μαύρη λίστα των γυναικοκτονιών.

Η άτυχη μητέρα προσπάθησε να προφυλάξει το παιδί της από τον ίδιο του τον πατέρα και το πλήρωσε με τη ζωή της και τη ζωή του 30χρονου αδελφού της που επιχείρησε να την προστατεύσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δράστης στην απολογία του είπε ότι δεν θυμάται τίποτα

Ένιωθα ότι δεν ήμουν καλά αλλά δεν ήθελα να ζητήσω βοήθεια από γιατρό γιατί δεν εμπιστευόμουν κανέναν. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησα από το Βόλο και πήγα στη Μακρινίτσα χωρίς να ειδοποιήσω τη γυναίκα μου για να δω το παιδί μου. Γιατί όποτε και αν της ζητούσα να δω το παιδί αρνούνταν και μου έλεγε: όχι πριν να πας σε γιατρό. Έσπρωξα τη γυναίκα μου και μετά βγήκα στην αυλή όπου είδα τον αδερφό της. Τον έσπρωξα και αυτόν.

Όταν ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε εάν χρησιμοποίησε το μαχαίρι, ο δράστης απάντησε «Δε θυμάμαι»

Με χειροκροτήματα δέχτηκαν οι οικείοι της Κωνσταντίνας και του Γιώργου τη δικαστική απόφαση που τους προκάλεσε συναισθήματα δικαίωσης για το παιδί που μεγαλώνει χωρίς τη μητέρα του, κουβαλώντας στις πλάτες του ένα βαρύ φορτίο, μαθαίνοντας ότι ο ίδιος του ο πατέρας σκότωσε την γυναίκα που το έφερε στη ζωή. 

«Να γίνει η θανατική ποινή. Μόνο έτσι θα σταματήσει το κακό παιδιά. Να μιλάνε... Δεν μιλούσε και εμένα η κόρη μου και για αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε», ανέφερε ο πατέρας των θυμάτων του διπλού φονικού, Απόστολος Τσάπας, μιλώντας αποκλειστικά στο Star.

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top