Η στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media

Βίντεο ΣΚΑΪ για τη θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο 

«Θύελλα» αντιδράσεων στα social media έχει προκαλέσει η είδηση της θανάτωσης χιμπατζή επειδή το έσκασε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Αττικό Πάρκο: Η θανάτωση χιμπατζή προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις  

Σήμερα μάλιστα, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ο alpha male χιμπατζής φεύγει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από τον ζωολογικό κήπο:

Να εξηγήσουμε πως ο άτυχος χιμπατζής μετά από «καβγά» με άλλους χιμπατζήδες διέφυγε από τον χώρο και αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και απομονώθηκαν οι επισκέπτες που βρίσκονταν εκεί.

Γρήγορα το ζώο οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας και η εξουδετέρωσή του κρίθηκε απαραίτητη 20 λεπτά αργότερα.

Θανάτωση χιμπατζή - Τι απαντά ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το περιστατικό, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδρυτής του Αττικού πάρκου, δήλωσε: «Καταλαβαίνω αυτή την ανησυχία ορισμένων ανθρώπων. Αυτό που έχουμε υπογραμμίσει και στη δήλωση που διαβάζετε, είναι ότι ένα ζώο που είναι σε μια κατάσταση έξαρσης και ανησυχίας, με υψηλή αδρεναλίνη, δεν μπορείς να το ναρκώσεις. Το απομονώσαμε το ζώο και το παρακολουθήσαμε για ένα τέταρτο, προσπαθήσαμε να το βάλουμε στο πάρκο ξανά, δεν έμπαινε, ήταν πολύ ανήσυχο.

Δεν υπήρχε δυνατότητα να το οδηγήσουμε σε κάποιο ασφαλές χώρο. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να το περιορίσουμε, ήταν έξω από την περίμετρο του πάρκου. Δεν υπήρχε άλλη λύση, παρά να εξουδετερώσουμε αυτό το ζώο. Δεν είχαμε επαφή μαζί του όταν βγήκε, δεν τον είδαμε. Δεν κατάλαβε τίποτα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια που υπάρχουν στην περίμετρο του πάρκου. Ήταν φοβισμένος. Ακολουθούμε διεθνή πρωτόκολλα σε τέτοιες καταστάσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top