Αττικό Πάρκο: Η θανάτωση χιμπατζή προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις  

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο» λέει το ζωολογικό πάρκο  

Στη θανάτωση ενός αρσενικού χιμπατζή προχώρησε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το  Σάββατο 25 Ιουνίου, μετά τη διαφυγή του ζώου από τον χώρο, με αποτέλεσμα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας του χώρου.

Παραλίγο ξύλο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ο χιμπατζής, μετά από «καβγά» με άλλους χιμπατζήδες διέφυγε από τον χώρο. Ενημερώθηκε η αστυνομία και απομονώθηκαν οι επισκέπτες, ενώ ο  χιμπατζής, με οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας. Η εξουδετέρωσή του κρίθηκε απαραίτητη 20 λεπτά αργότερα.

Aττικό Πάρκο για τη θανάτωση των τζάγκουαρ: «Ντροπή, υποκριτές!»

Τι αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Σε ανακοίνωσή του χθες το βράδυ το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ανέφερε  για το περιστατικό,

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Αντίστοιχο περιστατικό αντιμετώπισε το πάρκο και τον Δεκέμβριο του 2018, όταν δύο τζάγκουαρ θανατώθηκαν αφότου πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους».


Εισαγγελική παρέμβαση για τις επιδείξεις δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η θανάτωση του χιμπατζή πάντως έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στα social media, τόσο από μεμονωμένους φιλόζωους όσο και από φιλοζωικές οργανώσεις.    

φωτογραφία αρχείου AP Images       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top