Εισαγγελική παρέμβαση για τις επιδείξεις δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

«Δεν κάνουμε παραστάσεις αλλά εκπαιδευτικά προγράμματα» απαντά ο υπεύθυνος του πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ

Στον εισαγγελέα παραπέμπουν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο οι επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρουν, τα δελφίνια εξαναγκάζονται να εκτελούν ασκήσεις πέραν του φυσιολογικού.

Σύμφωνα με τους επιθεωρητές του υπουργείου περιβάλλοντος, οι εντυπωσιακές επιδείξεις των δελφινιών, ούτε λίγο ούτε πολύ είναι «βασανιστήριο» για τα θηλαστικά που μετατρέπονται σε «κλόουν» δίνοντας παραστάσεις στους επισκέπτες:

«Τα δελφίνια εξαναγκάζονταν να εκτελούν προκαθορισμένες ασκήσεις ή σειρά ασκήσεων, όχι ως αποτέλεσμα φυσιολογικής ούτε αυθόρμητης συμπεριφοράς, αλλά κατόπιν εντολών ων υπευθύνων που δινόταν με σφυρίχτρα ή χειρονομίες και με επακόλουθη ανταμοιβή τροφής» αναφέρουν οι επιθεωρητές για τα δελφίνια.

«Εμείς δεν κάνουμε παραστάσεις, κάποιοι θεωρούν ότι κάνουμε παραστάσεις, εμείς κάνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχουμε δώσει και το κείμενο που φαίνεται ο εκπαιδευτικό χαρακτήρας. Η κάθε παρουσίαση είναι 20 λεπτά» απάτησε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, υπεύθυνος του Αττικού Πάρκου.

Οι επιθεωρητές έστειλαν στον εισαγγελέα την έκθεση αυτοψίας για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων .Επίσης επισημαίνουν ότι οι παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων απαγορεύονται ρητά από τη νομοθεσία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top