Aττικό Πάρκο για τη θανάτωση των τζάγκουαρ: «Ντροπή, υποκριτές!»

Οργισμένη ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

αττικο παρκο

Στην αντεπίθεση περνά το «Αττικό Πάρκο», μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η θανάτωση δύο τζάγκουαρ, τα οποία δραπέτευσαν από τον χώρο φύλαξής τους.

Με οργισμένη ανακοίνωση, το «Αττικό Πάρκο» κάνει λόγο για «επαγγελματίες φιλόζωους» και «ακτιβιστές του πληκτρολογίου», οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της απώλειας των δύο τζάγκουαρ, προκειμένου «να προωθήσουν την ατζέντα τους κατά της ίδιας της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ότι το πάρκο δεν είναι ασφαλές».

Στο πλευρό του Αττικού Πάρκου στέκεται με ανακοίνωσή της και η ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), λέγοντας πως ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το συμβάν και πως η αντίδραση του προσωπικού ήταν σύφμωνα με τους κανόνες ασφαλείας.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Πώς ξέφυγαν από το κλουβί τους τα δύο τζάγκουαρ

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Έτσι δραπέτευσαν τα τζάγκουαρ από τα κλουβιά

«Αιδώς υποκριτές!» λέει το «Αττικό Πάρκο»

Τονίζοντας πως η υποκρισία τους αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο, το Αττικό Πάρκο αναφέρεται στις ανθρώπινες ζωές που θα κινδύνευαν, αν δεν ενεργοποιούταν το πρωτόκολλο ασφαλείας και δεν θανατώνοντας τα δύο τζάγκουαρ που ξέφυγαν:

Στο βωμό του να πληγεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν έχει σημασία να κινδυνέψουν ακόμη και  να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Προφανώς, για αυτούς σημασία έχει να πληγεί το Πάρκο και αν υπάρχουν θύματα ακόμα καλύτερα, θα τρομοκρατηθεί περισσότερο ο κόσμος. Το διαπιστώσαμε από  τα σχόλια  πολλών «φιλόζωων» του διαδικτύου που ευθαρσώς υποστήριζαν ότι η ζωή του προσωπικού του Πάρκου δεν έχει και τόσο σημασία.

Ρίχνοντας ευθέως τα βέλη του κατά της Π.Φ.Π.Ο ( Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας), το Αττικό Πάρκο κάνει λόγο για υποκρισία, αναφερόμενο στην άψογη λειτουργία του προσωπικού, το οποίο «εφάρμοσε κατά γράμμα το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, απομονώνοντας τον χώρο και  εφαρμόζοντας το πλάνο μετάβασης των επισκεπτών σε ασφαλή περιοχή». 

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο:Σκότωσαν 2 ιαγουάρους που δραπέτευσαν από τα κλουβιά

Παράλληλα μιλά για τα κροκοδείλια δάκρυα των φιλοζωικών οργανώσεων ότι τα τζάγκουαρ είναι είναι επαπειλούμενο είδος στην φύση, τονίζοντας πως αμέλησαν όμως να αναφέρουν ότι τα δύο αυτά τζάγκουαρ έχουν φέρει στον κόσμο 8 μικρά συμβάλλοντας στη διατήρηση του είδους. «Είναι σημαντικός ο ρόλος των ζωολογικών πάρκων παγκοσμίως σε αυτό το ζήτημα αλλά δεν ταιριάζει στην προπαγάνδα τους».

Ακόμα, απαντά και στις αιχμές των φιλοζωικών οργανώσεων ότι τα τζάγκουαρ έπρεπε να αναισθητοποιηθούν και μάλιστα ακαριαία. Το Αττικό Πάρκο, υποστηρίζει πως οι επικριτές του αγνόησαν ότι δεν υπάρχει ακαριαία αναισθησία -δεν είμαστε σε περιβάλλον καρτούν ή ταινίας του Χόλυγουντ. Αγνόησαν το γεγονός ότι η νάρκωση θέλει τουλάχιστον 5 λεπτά για να ξεκινήσει να δρα  διάστημα το οποίο για τέτοιου είδους ζώα ενέχει άμεσο κίνδυνο για την ζωή του παρευρισκομένου εκεί προσωπικού που είναι επιφορτισμένο να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

Και αν για εσάς ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ της Π.Φ.Π.Ο. οι ανθρώπινες  ζωές του κτηνιάτρου, των δύο φροντιστών μας και του ιδρυτή του Πάρκου  που ήταν εκεί είναι ασήμαντες, για εμάς δεν είναι.

Τέλος, αναφέρεται και στα δύο τζάγκουαρ που θανατώθηκαν, λέγοντας ότι η Τζένη και ο Σπόττυ, ήταν από τους πιο παλιούς και αγαπητούς κατοίκους του Πάρκου. «Εμείς θα τους θυμόμαστε με αγάπη. Είχαν πολύ από αυτή στη ζωή τους».

«Όσο για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων, είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και θα συνεχίσουμε να το επιτελούμε με παρρησία ως ένας από τους σημαντικότερους φορείς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα όσο και αν αυτό ενοχλεί την Π.Φ.Π.Ο. και τους υπόλοιπους «επαγγελματίες» φιλόζωους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Αττικό Πάρκο στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων (EAZA)

Με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι παρόλο που καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή της διαφυγής δυνητικά θανατηφόρων ζώων, «είναι αδύνατο να προβλεφθούν όλες οι πιθανές περιστάσεις και, περιστασιακά, τα ζώα αυτά μπορεί να διαφύγουν από τους χώρους τους  προκαλώντας έναν πραγματικό κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου σε άτομα που βρίσκονται στο χώρο».

Παράλληλα, τονίζει πως «οι αντιδράσεις σε τέτοιες καταστάσεις διαφέρουν αναγκαστικά από Πάρκο σε Πάρκο λόγω των απαιτήσεων των τοπικών υπηρεσιών άμεσης δράσης. Ωστόσο, όλες αυτές οι αντιδράσεις περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο χρήσης θανατηφόρων μέσων».

Η ΕΑΖΑ εξηγεί ότι η θανατηφόρος παρέμβαση επιλέγεται από την διοίκηση του ζωολογικού πάρκου ή την τοπική αστυνομία για τους ανθρώπους είναι άμεση, σημειώνοντας πως «οι μέθοδοι χημικής σύλληψης, όπως τα βελάκια αναισθητικού, δεν αντιπροσωπεύουν μια πλήρως αξιόπιστη μέθοδο για τον έλεγχο της απειλής ως αποτέλεσμα μιας  διαφυγής». 

Μάλιστα τονίζει ότι το Αττικό Πάρκο είναι πιστοποιημένο μέλος της EAZA και επιθεωρήθηκε από το Πρόγραμμα Πιστοποίησης  EAZA το 2017, σημειώνοντας ότι «η ΕΑΖΑ δεν έχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, κατά τη διάρκεια αυτού του συμβάντος,  από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ή κάποιο από τα μέλη του προσωπικού, ήταν εσφαλμένη».
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
23:54 Τορόντο: Πυροβολισμοί και τραυματίες στην παρέλαση των Ράπτορς
23:18 Kυριάκος Μητσοτάκης: «Ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου»
23:03 Eυάγγελος Αποστολάκης: «Δεν είναι πιθανό "θερμό" επεισόδιο με την Τουρκία»
22:22 Σε αγνοούμενο ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σε χωράφι στην Κρήτη
21:48 Πέθανε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Στέλιος Βαμβακάρης
21:27 Έγκλημα στου Γουδή: Video με την 68χρονη να σέρνει τη σορό της μητέρας της
21:05 Μουτσινάς για γάμο Κικίλια-Μπαλατσινού: Δε με κάλεσαν και άκουγα μπαμ μπουμ
20:50 Το βίντεο με τον χορευτή της...που «καίει» τη Μαράια Κάρεϊ
20:29 Τι κάνει η Ελένη Μενεγάκη πάνω σε μια γουρούνα;
20:28 Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην Ε.Ε
20:25 Αταλάντη: Ο 21χρονος που σκοτώθηκε πήγαινε για μπάνιο με την αδερφή του
19:57 Απόβαση στη Μύκονο! Ποιοι επώνυμοι ήταν στο νησί των ανέμων για το τριήμερο
19:47 Κόβει την ανάσα η «Πανσέληνος της Φράουλας» - Δείτε εικόνες
19:26 Πέθανε στο δικαστήριο ο Μοχάμεντ Μόρσι, πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου
19:19 Τα ταμπού που μπορεί να σώσουν τη σχέση σου
18:18 Aπαστράπτουσα νύφη η Τζένη Μπαλατσινού
16:09 Πόσο άλλαξε ο Θανάσης από το «Ευτυχισμένοι μαζί»;
19:47 Κόβει την ανάσα η «Πανσέληνος της Φράουλας» - Δείτε εικόνες
17:38 Οι ευχές των γονιών του Βασίλη Κικίλια στο ζευγάρι
19:51 Εύκολο σουφλέ του Άκη Πετρετζίκη
19:21 To φωτογραφικό άλμπουμ από τον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
20:07 Οι λαμπεροί καλεσμένοι στον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
19:32 Νέο… παραλήρημα Μουτσινά για τον γάμο της Ηλιάκη 
11:55 Ταύρος: «Αποφασισμένοι να αλλάξετε την καθημερινότητα!»
20:00 Μπαλατσινού-Κικίλιας: Ο στολισμός της εκκλησίας, η ανθοδέσμη και τα φυλαχτά
10:20 Εκτός εκπομπής η Κατερίνα Καραβάτου – Η ανακοίνωση του Κρατερού Κατσούλη!
15:57 Μανικιούρ: Οι κορυφαίες τάσεις σε σχέδια και χρώματα για το καλοκαίρι
16:18 Μπαλατσινού-Κωστόπουλος: Μαζί στην αποφοίτηση του γιου τους!
12:05 Το γράμμα που έλαβε η Τζένυ Μπαλατσινού λίγο πριν τον γάμο της
20:28 Το τελευταίο αντίο στον 24χρονο καρατέκα Γιώργο Κωστούρο
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top