Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Μέχρι τέλος του μήνα οι αιτήσεις

Που λειτουργούν οι 26 σταθμοί σε όλη την Ελλάδα

Η υφυπουργός εργασίας & κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εγκαινίασε πριν από λίγες εβδομάδες τον υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό, του Δήμου Εορδαίας, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας

Διορία μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου έχουν οι γονείς για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ) για τη σχολική χρονιά 2022-2023. 

Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών.

Μητσοτάκης: Παιδικοί Σταθμοί Και Δημοτικά Έως Τις 18.00

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολυτέκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ).

Από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δ.ΥΠ.Α., 8 λειτουργούν στα όρια του Ν. Αττικής και 18 σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις και σε Δήμους με μεγάλο εργατικό δυναμικό.

Στην Αττική λειτουργούν ΒΝΣ στους Δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μενιδίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού και Περιστερίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν ΒΝΣ στις πόλεις: Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης taxisnet, εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top