Πάτρα: Η λευκή συσκευή που ακούμπησε η Ρούλα πάνω στην Τζωρτζίνα

Τι κατέθεσε ο παιδονευρολόγος του νοσοκομείου «Παίδων»

Η παιδονευρολόγος που είχε αναλάβει την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» περιέγραψε στην κατάθεσή της τα «ανεξήγητα» επεισόδια που έπαθε το παιδί στο νοσοκομείο. Αναφέρθηκε και σε μια λευκή συσκευή που τοποθέτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου πάνω στο παιδί, ενώ σημείωσε ότι δεν περίμενε ποτέ από την κλινική εικόνα του παιδιού ότι θα πέθαινε. 

Εν αναμονή των πορισμάτων για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η υπόθεση της Πάτρας συνεχίζει να απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας. 

Πάτρα: Την άλλη βδομάδα το πόρισμα για την αιτία θανάτου Μαλένας και Ίριδας

Νέα στοιχεία προέκυψαν από την κατάθεση της παιδονευρολόγου που είχε αναλάβει την Τζωρτζίνα, όσο νοσηλευόταν στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού». 

Τζωρτζίνα

Η μικρή Τζωρτζίνα 

Η γιατρός περιέγραψε το επεισόδιο που είχε το παιδί στις 28 Ιανουαρίου 2022, αναφέροντας:

Πάτρα: Νέο έγγραφο «φωτιά» από το νοσοκομείο «Παίδων» για την κεταμίνη

«Μπαίνοντας στον θάλαμο πρόλαβα την στροφή του βλέμματος αριστερά και μια γκρίνια – ανησυχία του παιδιού. Το οξύμετρο έδειχνε πτώση κορεσμού και βραδυκαρδία, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε με την ακρόαση του καρδιακού ρυθμού με τα ακουστικά από τους γιατρούς. Εκείνη τη στιγμή η μαμά ακούμπησε στο στήθος του παιδιού μια άσπρη συσκευή που να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι ήταν. (…) Η μητέρα μας είπε ότι: “συνήθως έτσι κάνει το παιδί, κάνει μικρά επεισόδια και μετά ακολουθεί ένα μεγάλο”».

Όσο για το δεύτερο επεισόδιο την επόμενη μέρα είπε: «Ενώ είχαμε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ, η μητέρα μας σταμάτησε και έβαλε μια συσκευή στον θώρακα του παιδιού. Εκείνη τη στιγμή η νοσηλεύτρια πήγε να καλέσει τους γιατρούς της ΜΕΘ και εγώ συνέχισα ΚΑΡΠΑ με τη δεύτερη νοσηλεύτρια, αφού πρώτα ζήτησα από τη μητέρα να περάσει έξω από τον θάλαμο».

Πάτρα: Βρέθηκαν φιαλίδια με αίμα της Τζωρτζίνας σε νοσοκομεία της Αθήνας

Την ίδια ημέρα, στις 29/1, σημειώθηκε και τρίτο επεισόδιο, με τον γιατρό να καταθέτει: «Κάποια στιγμή σας είπα, για μια συσκευή που έβαλε η μητέρα στον θώρακα της Τζωρτζίνας, όπως έμαθα αργότερα η συσκευή αυτή έστελνε δεδομένα που κατέγραφε ο απινιδωτής – βηματοδότης στον καρδιολόγο της Τζωρτζίνας».

Πάτρα: Ανεξήγητα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας για τους γιατρούς

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, τα επεισόδια που εμφάνιζε το παιδί ήταν επιστημονικά ανεξήγητα ενώ εντύπωση είχαν προκαλέσει στους γιατρούς και οι αντιδράσεις των γονιών. 

Όπως είπε η παιδονευρολόγος το βίντεο με το επεισόδιο που οδήγησε το παιδί στο νοσοκομείο δεν ήταν μια τυπική εικόνα σπασμών.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανησυχούσε ότι έχει πρόβλημα υγείας στο συκώτι

«Όταν εξέτασα την Τζωρτζίνα, στον θάλαμο βρισκόταν ο πατέρας και η μητέρα της. Τους ενημέρωσα για το εγκεφαλογράφημα που είχαμε κάνει και είπα ότι θα συνεχίσουμε την αγωγή που είχε δοθεί από την Πάτρα. Η μαμά του παιδιού μου έδειξε ένα βίντεο που είχε καταγράψει ένα αναφερόμενο επεισόδιο στο νοσοκομείο της Πάτρας. Σε αυτό το βίντεο, που περισσότερη ώρα έδειχνε το μόνιτορ που ήταν συνδεδεμένο το παιδί, είδα μια βραδυκαρδία και το παιδί να μην παρουσιάζει τυπική εικόνα σπασμών. Της ζήτησα, αν έχει τη δυνατότητα να καταγράψει πάλι σε βίντεο κάποιο πιθανό επεισόδιο που θα κάνει πάλι το παιδί», ανέφερε η παιδονευρολόγος του Παίδων.

Τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό είχε αντιμετωπίσει και μια γιατρός, λίγους μήνες νωρίτερα στο Ωνάσειο. 

Πάτρα: «Δεν αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια για τη Μαλένα»

«Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα, είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι τους στην Πάτρα και εξαιτίας αυτών των σπασμών, πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωρτζίνα την ανακοπή. Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου, μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε: “Μαμά, κοίτα πώς τρέμω, γιατί τρέμω;”», είπε η παιδονευρολόγος του Ωνασείου.

Σύμφωνα με την ίδια, η περιγραφή της μάνας ήταν αναξιόπιστη, αφού φαινόταν ότι περιγράφει πράγματα που δεν εξηγούνται ιατρικά. Όμως, τότε τα απέδωσε σε συναισθηματική φόρτιση της μητέρας.

«Ένα καλοστημένο σόου μπροστά στις κάμερες» - Έξαλλος ο Μάνος Δασκαλάκης

«Δεδομένου ότι αυτό δεν συνιστά σπασμούς, γιατί σε γενικευμένους σπασμούς ο ασθενής δεν έχει επικοινωνία, ζήτησα να μου διευκρινίσει αν όντως το παιδί είχε επικοινωνία κατά το αναφερόμενο επεισόδιο. Η μητέρα, μου απάντησε πως αρχικά είχε επικοινωνία την οποία στη συνέχεια απώλεσε.

Επειδή αυτό που μου είπε, δεν αξιολογείται ιατρικά, δεν την ρώτησα κάτι άλλο, γιατί εκείνη τη στιγμή θεώρησα ότι ήταν φορτισμένη συναισθηματικά και εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να μου δώσει αξιόπιστες πληροφορίες», συμπλήρωσε η γιατρός του Ωνασείου.

Πάτρα: «Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι το παιδί πέθανε»

Νοσηλεύτρια περιέγραψε, επίσης, τις προσπάθειες των υγειονομικών, να σώσουν τη μικρή Τζωρτζίνα, με την ίδια να τρέχει να φέρει ξυλοκαϊνη, που της ζητήθηκε, και να ανοίγει τον διάδρομο για να μην χάσει ούτε δευτερόλεπτο.

Πάτρα: Νέο σοκαριστικό σημείωμα της Τζωρτζίνας: «Μαμά είσαι κακιά»

«Μας ζητήθηκε από τους γιατρούς να την ετοιμάσουμε. Μπήκαμε στον θάλαμο εγώ και μια ακόμα νοσηλεύτρια, μαζέψαμε την ξυλοκαΐνη που ήταν ανοιχτή, τον ορό της Τζωρτζίνας, τη μάσκα οξυγόνου και αφού αποσωληνώσαμε το παιδί, του βγάλαμε τη στομία και τον φλεβοκαθετήρα.

Αφήσαμε τους γονείς της να μπουν στον θάλαμο για να τη δουν και όταν βγήκαν, ξαναμπήκαμε, κάναμε μπάνιο το παιδί και το καλύψαμε με σεντόνι. Ξαναμπήκαν οι γονείς στο θάλαμο και ο μπαμπάς, μετά από 10 λεπτά, ήρθε στη Στάση των νοσηλευτών και μας ζήτησε να συντομεύσουμε τη διαδικασία για να πάει το παιδί στο νεκροτομείο.

Ο μπαμπάς της ήταν βουρκωμένος και η μαμά της κάποια στιγμή έβγαλε έναν λυγμό. Για τέτοια περίπτωση, να χάνεις το παιδί σου ήταν αρκετά ψύχραιμοι. Βέβαια, οι άνθρωποι ήδη είχαν χάσει δύο παιδιά και μπορεί για αυτό να ήταν σε αυτή την κατάσταση», είπε η νοσοκόμα του Παίδων.

Στις μαρτυρίες τους όλοι οι γιατροί, περιγράφουν την έκπληξη τους όταν η μικρή Τζωρτζίνα πέθανε, καθώς τα επεισόδια των σπασμών που παρουσίαζε ήταν ανεξήγητα και δε θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον θάνατο.

Πάτρα: Εκταφή της Τζωρτζίνας ζητά ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης

«Γύρω στις 17:30 με 18:00 το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο η νοσηλεύτρια και μου είπε ότι το παιδί πέθανε. Αρχικά, δεν μπόρεσα να συνειδητοποιήσω αυτό που μου λέει. Μου είπε ότι το παιδί κατέληξε αφού έκανε ανακοπή. Κλήθηκε η μονάδα, έγιναν τα απαραίτητα, ενώ κλήθηκε και ο τεχνικός του απινιδωτή. Δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο», είπε η παιδονευρολόγος.

Ήταν τόσο συγκλονισμένη κι έκπληκτη από τον θάνατο της Τζωρτζίνας που προσπαθούσε να λύσει το μυστήριο του θανάτου της ακόμα και μετά το θάνατο της. 

Την επόμενη μέρα, όπως είπε, αναζήτησε το εγκεφαλογράφημα που είχε γίνει στη μικρή, αλλά σε αυτό υπήρχαν μόνο κινητικά παράσιτα και όχι επιληπτική δραστηριότητα.

Πάτρα: Τα μηνύματα που έστελνε η Ρούλα Πισπιρίγκου στους γιατρούς

«Είδα το παρατεταμένο εγκεφαλογράφημα του παιδιού. Την ώρα του αναφερόμενου επεισοδίου στις 18:30 στις 28 Ιανουαρίου 2022, καταγράφονται κινητικά παράσιτα και όχι σαφής επιληπτική δραστηριότητα. Το επόμενο επεισόδιο στις 00:00 δεν καταγράφηκε γιατί είχαν ξεκολλήσει τα ηλεκτρόδια.

Την ίδια ημέρα ή την επόμενη, δε θυμάμαι, με πήρε τηλέφωνο η νοσηλεύτρια και μου είπε ότι ήταν στην κλινική ο πατέρας, ο οποίος ήθελε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της πολύωρης καταγραφής του εγκεφαλογραφήματος. Επειδή ήμουν απασχολημένη σε περιστατικό, είπα στη νοσηλεύτρια να του μεταφέρει ότι η καταγραφή δεν έδειξε σαφή επιληπτική δραστηριότητα», συμπλήρωσε η γιατρός.

Ο ξαφνικός θάνατος του παιδιού, παρέμενε μυστήριο για την παιδονευρολόγο, αφού όπως υποστήριξε δεν επιβεβαιώθηκε επιληψία και τυπικά επεισόδια επιληψίας.

Πάτρα: Ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη «ξεσπά» ξανά κατά της Πισπιρίγκου

«Λόγω της ειδικότητάς μου και της εμπειρίας μου, θα μπορούσε ένα παιδί με την νευρολογική εικόνα της Γεωργίας να πεθάνει ξαφνικά, αλλά δεν είναι συνηθισμένο. Πολλά παιδιά με βαριά νευρολογική εικόνα ενηλικιώνονται. Από τα δύο επεισόδια που έκανε η Τζωρτζίνα στις 27 και 28 Ιανουαρίου του 2022 κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ένα παιδί με εικόνα υποξικής ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας, όπως και η Γεωργία, δυνητικά θα μπορούσε να έχει κι επιληψία.

Από τα επεισόδια ωστόσο που είδαμε, τα οποία δεν ήταν τυπικά επεισόδια επιληψίας, αλλά και από τις καταγραφές στα εγκεφαλογραφήματα, δεν επιβεβαιώθηκε η επιληψία», κατέληξε η γιατρός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top