Πάτρα: Εκταφή της Τζωρτζίνας ζητά ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης

Έρχονται έξι πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών

Ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης εισηγήθηκε στην ανακρίτρια την εκταφή της Τζωρτζίνας. Θέλει να εξετάσει τρίχες του παιδιού για να διαπιστώσει αν της χορηγούταν κεταμίνη για μεγάλο διάστημα. Αναμέντονται επίσης έξι πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών. Αυτά θα κρίνουν περαιτέρω διώξεις. 

Την εκταφή της Τζωρτζίνας εισηγείται στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, στο οποίο καταλήγει ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από θανατηφόρα δηλητηρίαση από τη λήψη τεράστιας δόσης κεταμίνης. 

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από επεισόδιο της Τζωρτζίνας - Φώναζε η Ρούλα

Τις επόμενες μέρες η 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, θα αποφασίσει αν θα διατάξει την εκταφή της σορού. 

Ο κ. Μπουζιάνης πριν από δεκαπέντε μέρες υπέβαλε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της 9χρονης. Χθες κλήθηκε από την ανακρίτρια να δώσει κατάθεση, ώστε να διευκρινίσει ορισμένα επιστημονικά ζητήματα, που η ανακρίτρια θέλει να αποσαφηνίσει, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε νέα ανακριτική πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας να διατάξει την εκταφή της σορού. 

Πάτρα: Αποκαλύψεις για τις φωτογραφίες της Τζωρτζίνας

Στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής αναφέρει πως αν γίνει εκταφή της σορού από τη λήψη τριχών θα είναι εφικτός ο εντοπισμός τοξικών ουσιών σε χρόνο πολύ προγενέστερο του θανάτου της 9χρονης. 

«Σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνο», αναφέρει ο ιατροδικαστής. 

Μία τέτοια εξέταση θα μπορούσε να δώσει σαφείς απαντήσεις και για την ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι την άνοιξη του 2021, έναν χρόνο πριν αποβιώσει. 

Συγκλονίζει νοσηλεύτρια της Τζωρτζίνας: «Βίωσε πολύ άσχημες καταστάσεις»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη αναφέρει στο πόρισμά του, πως η Τζωρτζίνα είχε καταλήξει πριν σπεύσουν στο δωμάτιό της οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου 2022. 

Καταγράφει επίσης τις βλάβες που προκλήθηκαν από την θανατηφόρα δόση της τοξικής ουσίας στο ήπαρ, στην πυλαία φλέβα και στα κολποειδή τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας του παιδιού.

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα πήρε τριπλάσια δόση κεταμίνη

Στο πλαίσιο της έρευνας από τα εργαστήρια του ΑΠΘ έγινε σύγκριση της υπόθεσης της 9χρονης με 114 περιπτώσεις θανάτων από κεταμίνη και προέκυψε ότι στη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε τριπλάσια ποσότητα από τον μέσο όρο.

Πάτρα: «Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Μαλένας»

Πάτρα: Έρχονται έξι πορίσματα για τους θανάτους των παιδιών

Την ίδια ώρα τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγουν και τα πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών. 

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλη Λαμπρόπουλο, τα πορίσματα αναμένεται να είναι έξι κι αφορούν το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει την εξέταση δειγμάτων των τριών κοριτσιών. 

Πάτρα: «Έρχονται έξι νέες διώξεις μέσα στη βδομάδα»

Το πρώτο πόρισμα που αναμένεται είναι αυτό για την ιστολογική εξέταση της Ίριδας που θα δείξει αν είχε τελικά αγενεσία φλεβοκόμβου, μια εξέταση όμως δύσκολη, αφού δεν μπορεί να τεκμηριωθεί εύκολα, διότι έχουν κοπεί οι ιστοί και δεν μπορεί αυτό να διαπιστωθεί με σαφήνεια. 

Το δεύτερο πόρισμα αφορά τη Μαλένα, το οποίο θα δείξει αν κατά τη νοσηλεία της το 2019 είχε λάβει δηλητήριο στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλευόταν, γεγονός που από την πρώτη τοξικολογική δεν επιβεβαιώνεται. Οι γιατροί είχαν πει ότι στην τελευταία φάση της είχαν χορηγήσει μόνο αδρεναλίνη για τη φέρουν πίσω στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν. 

«Αν ζούσαν τα παιδιά μου... » - Τι αποκάλυψε συγκρατούμενη της Ρούλας

Έπειτα αναμένεται η τοξικολογική εξέταση της Ίριδας, εξέταση που δεν αναμένεται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα αφού ο θάνατός της, αν είναι εγκληματική ενέργεια, θα αποδοθεί μάλλον σε ασφυκτικό θάνατο και όχι τη χορήγηση κάποιας ουσίας.

Επίσης, αναμένεται η αιματολογική και τοξικολογική εξέταση στο φιαλίδιο με αίμα που βρέθηκε της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Πάτρα: Ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη «ξεσπά» ξανά κατά της Πισπιρίγκου

Τέλος, εφόσον διαταχθεί η εκταφή της 9χρονης, θα αναμένονται και τα αποτελέσματα των τριχών που θα ληφθούν από τη σορό της και θα δείξουν αν της χορηγούνταν κάποια ουσία πριν τον θάνατό της.

Με βάση αυτά τα πορίσματα θα κρίνουν οι δικαστικές αρχές αν θα ασκηθούν κι άλλες διώξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top