Παυλάκης: Φόβοι για έξαρση κορωνοϊού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Τρεις μύθοι για την πανδημία του κορωνοϊού

Ο κ. Παυλάκης τόνισε πως «ο ιός δεν ήταν ποτέ γριπούλα και δε θα γίνει ποτέ και προκαλεί σοβαρές βλάβες» - Βίντεο από ΣΚΑΪ

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τόνισε πως ίσως θα έχουμε έξαρση του κορωνοϊού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ενώ επισήμανε πως υπάρχουν τρεις μύθοι γύρω από τον ιό. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «δε θα γίνει ποτέ γριπούλα».

Κορωνοϊός: 2.661 νέα κρούσματα, 11 θάνατοι και 118 διασωληνωμένοι

«Ο μεγάλος φόβος είναι ότι θα έχουμε επανάληψη του περασμένου καλοκαιριού την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου. Τώρα, με τα αφρικανικά στελέχη, το 4.5, ο ιός μπορεί να φέρει ακόμα χειρότερες εκπλήξεις. Οι εν λόγω παραλλαγές της Όμικρον είναι αρκετά παθογόνες και πάρα πολύ μεταδοτικές. Ήδη, υπάρχουν ανησυχητικά φαινόμενα», εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». 

Οι τρεις μύθοι για τον κορωνοϊό

  • Η πανδημία τελείωσε
  • Τα εμβόλια προστατεύουν απόλυτα
  • Ο ιός θα γίνει γριπούλα 

Ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι «Ο ιός δεν ήταν ποτέ γριπούλα και δε θα γίνει ποτέ και προκαλεί σοβαρές βλάβες».

Μέσι: «Ο κορωνοϊός μου άφησε προβλήματα στους πνεύμονες»

«Όλοι έχουμε κουραστεί, θέλουμε να κάνουμε πράγματα, αλλά πρέπει να κοιτάμε την προστασία μας. Το καλύτερο είναι να κάνουμε τεστ συχνά και αν βγαίνει θετικό, να μην κυκλοφορούμε. Αυτή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας», συμπλήρωσε. 

Σε ερώτηση σχετικά με την αναγκαιότητα τέταρτης δόσης εμβολίου, ο γιατρός υπογράμμισε ότι όσοι νόσησαν με κορωνοϊό, δε χρειάζονται επαναληπτική δόση για τους επόμενους 4-6 μήνες, ωστόσο είναι αναγκαία για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Κορωνοϊός: Ποιο εμβόλιο προστατεύει περισσότερο έξι μήνες μετά

«Ελπίζουμε ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια που θα μπορούν να αυξήσουν την ανοσία στα κυκλοφορούντα στελέχη», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top