Πατέρας βρέφους που πνίγηκε με γάλα: «Είναι εγκληματική αδιαφορία»

«Μας έλεγαν ότι είναι υγιέστατο»

Τι λέει ο πατέρας του βρέφους για τον θάνατό του - Βίντεο Open

Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που πέθανε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όταν πνίγηκε με το γάλα του. «Δεν είναι ιατρική αμέλεια, είναι εγκληματική αδιαφορία», λέει ο πατέρας και εξηγεί πώς «χάθηκε» το παιδί του.

Υγιέστατο μωρό πέθανε στο νοσοκομείο γιατί πνίγηκε με το γάλα του

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου έχουν καταθέσει οι γονείς του μόλις λίγων ημερών βρέφους που κατέληξε από εισρόφηση γάλακτος ενώ βρισκόταν σε ΜΑΦ του νοσοκομείου «Παίδων», όπως αποκάλυψε την Τετάρτη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Τασούλα Παπανικολάου. Ο χαροκαμένος πατέρας κάνει λόγω για «εγκληματική αδιαφορία» και τονίζει ότι το παιδί τους ήταν υγιέστατο.

«Η διευθύντρια της κλινικής παραδέχτηκε ότι υπήρξε εισρόφηση γάλακτος. Ήταν κλινικά νεκρό το παιδί για δύο ημέρες και στις 13 Αυγούστου απεβίωσε. Όταν πήγα στο νοσοκομείο είδα πολλούς γονείς αναστατωμένους να φωνάζουν για διάφορα θέματα. Οι νοσηλευτές δεν μου έδιναν απαντήσεις για όσα ρωτούσα. Όταν νοσηλεύτηκε το παιδί μου, με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν "γιατί μας φέρατε το παιδί είναι υγιέστατο" και μετά με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι το παιδί μου είναι νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας μιλώντας στο Open.

«Όσο νοσηλεύτηκε το νεογνό, είχε μια πολύ καλή κλινική πορεία, δεν είχε πυρετό, δεν χρειάστηκε οξυγόνο. Η αιτία θανάτου ήταν διάμεση πνευμονίτιδα και η υποξική εγκεφαλοπάθεια. Το νεογνό σιτιζόταν ανά 3 ώρες με βρεφικό γάλα στη ΜΑΦ. Κομβικό σημείο είναι η τελευταία φορά που σιτίστηκε στις 3 το πρωί, όπου στις 6 θα ξανασιτιζόταν. Στις 5:55 αναφέρθηκε από τους ανθρώπους της ΜΑΦ ότι το νεογνό ήταν ωχρό, με εικόνα αναπνευστικής ανακοπής και όταν έγινε η προσπάθεια διασωλήνωσης αναρροφήθηκε από τον σωλήνα γάλα», ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος των γονέων του νεογνού κάνει λόγω για εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπήρξε καμία επίβλεψη στο θάλαμο, όπου νοσηλευόταν το παιδί: «Το βρέφος γεννήθηκε με ένα φύσημα, που δεν προκαλούσε κάποιο πρόβλημα. Όταν εμφάνισε την ταχύπνοια, ο γιατρός συμβούλευσε τους γονείς να κάνουν έναν καρδιολογικό έλεγχο στο μωρό. Δεν υπήρξε καμία επίβλεψη στον θάλαμο του Παίδων και καμία εποπτεία ούτε από μόνιτορ, επομένως μιλάμε για εγκληματική αδιαφορία. Ήταν 3 το πρωί και είχαν πάει όλοι για ύπνο, αυτό ήταν το πρόβλημα, δεν μιλάμε για ιατρική αμέλεια. Είχαν παρατήσει τα παιδιά», τόνισε η δικηγόρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top