Ελένη Τοπαλούδη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στους δολοφόνους και βιαστές

«Καμία άλλη δολοφονημένη» - Ξέσπασε σε χειροκροτήματα το ακροατήριο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό οι δύο νεαροί για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Τη στιγμή της απόφασης ο πατέρας της ξέσπασε σε κλάματα ενώ η μητέρα της απουσίαζε από τη δικαστική αίθουσα, λόγω συναισθηματικής φόρτισης. 

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και 15 χρόνια για ομαδικό βιασμό, όπως δηλαδή και πρωτόδικα. Πρόκειται για την ανώτατη από τον νόμο προβλεπόμενη ποινή. 

Γιαγιά Ελένης Τοπαλούδη: Να δώσει φώτιση ο Θεός στη νεολαία    

Το δικαστήριο απέρριψε αυτοτελείς ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού. Στο άκουσμα της απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ο πατέρας της Ελένης έβαλε σε κλάματα, ενώ η μητέρα της είπε απευθυνόμενη στον Ροδίτη: «Να τους καμαρώσω θέλω… θέλω να σε δω». Κάποιοι από το ακροατήριο, μάλιστα, φώναζαν: «Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη. Καμία άλλη δολοφονημένη».

Οι κατηγορούμενοι στη δίκη Τοπαλούδη

Ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών περιστάσεων, που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, υιοθετώντας την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. 

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της είχε αναφέρει: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο κατηγορούμενους προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού, με σχέδιο και με δόλο».

Ξεσπά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: Ζητά συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν υπήρξε συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους.

«Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν», είπε η εισαγγελέας.

Δίκη Τοπαλούδη: «Δεν την άγγιξα», λέει ο Ροδίτης

Ελένη Τοπαλούδη

Η Ελένη Τοπαλούδη

Ελένη Τοπαλούδη: Ένταση στη δίκη 

«Μη αποτρόπαιο έγκλημα» χαρακτήρισε ο συνηγόρος του Ροδίτη όσα έγιναν, πρακαλώντας την αντίδραση της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Είσαι υπερασπιστής του φονιά! Τι λες, ρε; Ντροπή σου! Τα κωλόπαιδα, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο», ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας. Οι φωνές των ατόμων που αντέδρασαν, συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, όταν εξήλθαν για να ηρεμήσουν.

Πρόεδρος: Έχουν και αυτοί έναν πόνο…

Συνήγορος: Και το σέβομαι όσο δεν μπορεί αν φανταστεί κανείς…

Οι δύο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στη δίκη έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για το στυγερό έγκλημα.

Ξέσπασε η μητέρα της Τοπαλούδη στη δίκη: «Να ψοφήσεις π… γιε»

Στο δικαστήριο βρέθηκαν, επίσης, η Μάγδα Φύσσα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης και ο βουλευτής Μερα25 Κρίτων Αρσένης, ως ένδειξη συμπαράστασης στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top