Διακοπές με παιδιά: Οι top προορισμοί και το κόστος για το φετινό καλοκαίρι

Θα ανθίσουν τα «road trips», δηλώνει ο Μπάκας στο star.gr

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Υπερδιπλάσια από πέρυσι, είναι φέτος το καλοκαίρι, η ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να συγκεντρώνουν τα νησιά και κοντινοί στην Αθήνα ηπειρωτικοί προορισμοί. Πόσο θα κοστίσει, όμως, σε μια τετραμελή οικογένεια η διαμονή για πέντε ημέρες μέσα στους θερινούς μήνες;

«Σε πολλές περιπτώσεις, το κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια δεν ξεπερνά τα 500€ για πέντε διανυκτερεύσεις, ωστόσο, βασικός ρυθμιστής του κόστους διαμονής, αλλά και της διαθεσιμότητας, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσον νωρίτερα σχεδιάσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε», σημείωσε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Όπως πρόσθεσε, τη μεγαλύτερη αύξηση στην καλοκαιρινή ζήτηση σημειώνουν η Κρήτη (306%) και τα Δωδεκάνησα (302%).

(eurokinissi)

Παράλληλα, εκτίμησε ότι όπως και το καλοκαίρι του 2020- 2021, αναμένεται να ανθίσουν εκ νέου φέτος τα περίφημα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρα μας, λόγω της πανδημικής κρίσης, αλλά και του υψηλού κόστους μετακίνησης.

«Τα πρώτα δείγματα καταγράφηκαν τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, οπότε δημοφιλείς και μη προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα κατέγραψαν υψηλή κινητικότητα. Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο, και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την επιλογή των εκδρομέων τους καλοκαιρινούς μήνες. Θεωρούμε ότι για ακόμη μία φορά αρκετοί θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων», ανέφερε.

Covid free διακοπές με τροχόσπιτο: Τα υπέρ, τα κατά και οι τιμές

Κοντινοί παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Αττική

Το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων κατοικιών για βραχυχρόνια μίσθωση στη χώρα μας, ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα, αφορούν ολόκληρες κατοικίες, άνω των 50τμ- 60τμ, που για μια οικογένεια είναι σαν να επισκέφτηκε το εξοχικό της. 

Αγ. Μαρίνα,

«Εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο» (

Όσοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν και να βρεθούν κοντά στη φύση και να απολαύσουν τα μπάνια τους, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής όπως η Παλαιά Φώκαια, το Πόρτο Ράφτη, η Βραυρώνα και η Κινέτα. 

«Το συνολικό κόστος για 5 διανυκτερεύσεις για μία τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 303€ έως 317€, για κατοικίες από 50τμ έως 90τμ στα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής, τον Ιούνιο, ενώ τον Ιούλιο το κόστος φτάνει ακόμη και τα 417ευρώ. Τον Αύγουστο η ανώτατη τιμή για 5 διανυκτερεύσεις φτάνει τα 596 ευρώ στην Παλαιά Φώκαια», είπε ο κ. Μπάκας.

Κοντινοί είναι και οι προορισμοί της Πελοποννήσου, οι οποίοι απέχουν από την Αθήνα από 1 έως 3 ώρες οδικώς. 

«Σε απόσταση 2,5 ωρών βρίσκεται η Καλαμάτα, όπου το κόστος μίσθωσης για 5 ημέρες κυμαίνεται από 320€- 363€, για κατοικία από 50- 90τμ, τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο, το κόστος κυμαίνεται από 360€- 394€, ενώ τον Αύγουστο από 380€- 570€.

παραλία Καλαμάτας

Παραλία Καλαμάτας (φωτ. αρχ. eurokinissi)

Λίγο πιο μακριά, σε απόσταση σχεδόν 3ώρων από την πρωτεύουσα, στο Πόρτο Χέλι, το κόστος μίσθωσης για 5 ημέρες για κατοικία από 60- 80τμ, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αγγίζει και τα 935€, ενώ τον Αύγουστο ξεκινά από τα 725€ και φτάνει έως και τα 959€», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Πάρος- Παροικιά: Το βγαλμένο από όνειρο νησί των Κυκλάδων

Το νησί βραβεύτηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης, σύμφωνα με τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure», που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα World’s Best Awards 2020. 

«Στην Πάρο, το συνολικό κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια για 5 ημέρες μέσα στον Ιούνιο, για κατοικίες 50-60 τμ, ξεκινά από τα 339€ και φτάνει έως και τα 561€. Το κόστος διαμονής αυξάνεται αισθητά τον Ιούλιο, αγγίζοντας ακόμη και 795€, ενώ τον Αύγουστο,, στην κορύφωση του καλοκαιριού, εκτοξεύεται στα 935€», είπε ο κ. Μπάκας.

(φωτ. eurokinissi)

Νάξος - Άγιος Προκόπιος

Με μέση διάρκεια ακτοπλοϊκού ταξιδιού, τις 4μιση ώρες από τον Πειραιά, βρίσκεται το νησί της Νάξου. 

«Στη Νάξο, το συνολικό κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια για 5 ημέρες μέσα στον Ιούνιο, για κατοικίες 40- 60 τμ, ξεκινά από τα 400€ και αγγίζει ακόμη και τα 750€. Τον Ιούλιο, το κόστος κυμαίνεται από τα 539€ έως τα 800€, ενώ τον Αύγουστο το κόστος διαμονής ξεκινά τα 795€ και φτάνει ακόμη και τα 1.200€», είπε ο κ. Μπάκας..

11+1 διατροφικές συμβουλές για να χάσουμε τα κιλά του Πάσχα

Σκιάθος: Το νησί του Παπαδιαμάντη

Στη Σκιάθο, διαθέσιμα προς μίσθωση είναι 280 ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

«Το συνολικό κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια για 5 ημέρες μέσα στον Ιούνιο, για κατοικίες 40- 60 τμ, κυμαίνεται από 397€ έως 433€. Τον Ιούλιο, το κόστος αυξάνεται αισθητά, ξεκινώντας από τα 482€ και αγγίζοντας και τα 610€, ενώ τον Αύγουστο το κόστος διαμονής εκτοξεύεται εκ νέου φτάνοντας ακόμη και τα 938 ευρώ€», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Όσοι βρεθούν στην Σκιάθο μπορούν να επισκεφθούν και το σπίτι του Παπαδιαμάντη που λειτουργεί ως μουσείο (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Όσοι βρεθούν στην Σκιάθο μπορούν να επισκεφθούν και το σπίτι του Παπαδιαμάντη που λειτουργεί ως μουσείο (φωτ. αρχείου eurokinissi)

«Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει»

Ομοίως, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν κοντινούς προορισμούς στη Χαλκιδική, όπως η Νέα Ποτίδαια, η Νέα Καλλικράτεια , σε χιλιομετρική απόσταση, από 60χιλ έως 90χιλ από τη συμπρωτεύουσα.

«Στη Νέα Ποτίδαια το κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια για 5 ημέρες, κυμαίνεται από 280€ - 450€, για κατοικίες από 30τμ έως 55τμ, τον Ιούνιο, ενώ τον Ιούλιο το κόστος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, έως τα 460 ευρώ.  Τον Αύγουστο, το κόστος φτάνει τα 505€», είπε.

Βουρβουρού Χαλκιδική (φωτ. eurokinissi)

Βουρβουρού Χαλκιδική (φωτ. eurokinissi)

Σε απόσταση από 100χιλ έως 140χιλ από τη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως η Ουρανούπολη και το Ποσείδι. 

«Το συνολικό κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια για 5 ημέρες, στην Ουρανούπολη κυμαίνεται από 377€ - 500€, για κατοικίες από 50τμ έως 90τμ τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο το κόστος μπορεί να φτάσει σε πιο χαμηλά επίπεδα έως 450, ενώ τον Αύγουστο, ανεβαίνει εκ νέου αγγίζοντας τα 560€», συμπλήρωσε.

 

Το κόστος διαμονής στην υπόλοιπη Ελλάδα

Κοιτώντας την υπόλοιπη Ελλάδα, οικονομικό κοντινό στην πρωτεύουσα προορισμό, στα 217χλμ από την Αθήνα, αποτελεί η Ναύπακτος. 

«Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, το συνολικό κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια για 5 ημέρες, κυμαίνεται έως και 468€, για κατοικίες από 50τμ έως 90τμ, ενώ τον Αύγουστο φτάνει ακόμη και τα 550€», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Την ίδια ώρα, αισθητά πιο αυξημένο είναι το κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια για 5 ημέρες στα Σύβοτα στο νομό Θεσπρωτίας, στα 447 χλμ από την Αθήνα.

Τον Ιούνιο το κόστος διαμονής κυμαίνεται από 374€- 800€, τον Ιούλιο από 500€- 935€ και τον Αύγουστο από 650€-1.125€.

1η η Ελλάδα στη ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ευρώπη

Κατά 232% αυξήθηκε η ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Μαρτίου της εταιρείας ερευνών Airdna, γεγονός που την καθιστά 1η στους ρυθμούς ζήτησης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

«Η Ελλάδα ξεπέρασε την Πορτογαλία που είναι 2η με ρυθμό ζήτησης 196%, αλλά και την Κροατία, που είναι 3η και σημειώνει αύξηση της ζήτησης κατά 151%. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιταλία, η Αυστρία, Νορβηγία και η Ισπανία ακολουθούν στην 4η, 5η, 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Εστιάζοντας στα αυξημένα ποσοστά ταξιδιωτών οι οποίοι θα κατευθυνθούν σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, επισημαίνεται πως πρόκειται και για τουρίστες, οι οποίοι για πρώτη φορά θα επιλέξουν αντί για ξενοδοχεία, τα εν λόγω καταλύματα φέτος», είπε ο κ. Μπάκας.

4+1 ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές

Σύμφωνα με την Airdna, η Ελλάδα κινήθηκε με σημαντικούς ρυθμούς ανάκαμψης, όσον αφορά στη ζήτηση, από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022, ξεπερνώντας ακόμη και τους ρυθμούς της Ευρώπης. Το συγκεκριμένο διάστημα η ζήτηση ήταν αυξημένη κατά 11,7%, ενώ την ίδια περίοδο η υπόλοιπη Ευρώπη κινήθηκε στο +2,6%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top