Νέο αίτημα Πισπιρίγκου - «Διαφέρουν ενδονοσοκομειακή και παράνομη κεταμίνη»

Τι εξετάζεται για την θανατηφόρα ουσία που σκότωσε την Τζωρτζίνα

Νέο αίτημα για την κεταμίνη αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη δεν είναι ίδια με αυτή που κυκλοφορεί παράνομα. Καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας. 

Πάτρα: Τι απεικονίζει η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας - «To ουρλιαχτό της Ρούλας»

Νέο αίτημα για την κεταμίνη αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται ότι σκότωσε με θανατόφορα δόση της ουσίας την εννιάχρονη κόρη της Τζωρτζίνα.

Πάτρα: «Ξέρω ότι έκανες κακό στα παιδιά»

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το αίτημα για χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί αν προκειται για την ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Υπήρχε έγγραφο στο κρεβάτι της Τζωρτζίνας για κεταμίνη

Η ταυτότητα της κεταμίνας θα λύσει το μυστήριο της πορείας της. Αν πρόκειται για κεταμίνη που πωλείται παράνομα, τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης που επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς.

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου και Τζωρτζίνα

«Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα», επεσήμανε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας θα οδηγήσει στην ανακάλυψη της πραγματικής προέλευσης της ουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα συστατικά έχει η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη και άλλα η παράνομη κεταμίνη που πωλείται σε διάφορες μορφές, από χάπι μέχρι και διάλυμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως επεσήμανε στο Starη καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεϊνη.

Πάτρα: Άρχισαν οι καταθέσεις των γιατρών από το νοσοκομείο του Ρίου

Μετά τους 25 γιατρούς και νοσηλευτές στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, τη σκυτάλη στις καταθέσεις στην 18η ανακρίτρια πήρε το ιατρικό προσωπικό του Ρίου που ήταν παρόν στις νοσηλείες της Τζωρτζίνας απο τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και 26 Ιανουαρίου 2022.

«Έδωσαν δύο φορές κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου»

Συνολικά θα καταθέσουν 16 άτομα. Σήμερα το πρωί κατέθεσαν τέσσερις νοσηλεύτριες και μία παιδίατρος 

Η παιδίατρος κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τις δύο μικρές δόσεις κεταμίνης  που έλαβε η μικρή Τζωρτζίνα  κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο του Ρίου, επτά μήνες πριν από το θάνατό της.

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου περιέγραψε και τη συμπεριφορά της μητέρας που ρωτούσε και σε αυτό το νοσοκομείο για κάμερες και ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top