Ηπατίτιδα σε παιδιά: «Εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή», λέει ο Μαγιορκίνης

Ποια θα πρέπει να είναι τα μέτρα πρόληψης

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, Μίνα Γκάγκα και Γκίκας Μαγιορκίνης ενημέρωσαν για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και για το τι συμβαίνει με τη νέα ηπατίτιδα.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε σε δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά και τόνισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή που είχε έξαρση αρχές Απριλίου. 

Γκάγκα: Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά με μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Πιο πιθανό αίτιο θεωρήθηκε ένας αδενοϊός, ωστόσο αυτός είναι αρκετά διαδεδομένος, όπως είπε. «Είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκτεθεί σε αυτόν τον ιό όλοι μας στο παρελθόν, κυρίως στην παιδική μας ηλικία». 

Για την κατανόηση του φαινομένου, είπε ο καθηγητής, υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη, προκειμένου να «καταλάβουμε γιατί αυτός ο αρκετά διαδεδομένος ιός ξαφνικά άρχισε να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Προς το παρόν δεν έχουμε απαντήσεις». 

Προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν και χρονική συγκυρία με τον αδενοϊό και υψηλό επιπολασμό. 

Σχετικά με την πρόληψη, είπε, ότι οι βασικοί κανόνες υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται και να μην υπάρχει άγχος στους γονείς σε ό,τι αφορά την κινητικότητα των παιδιών.

Ηπατίτιδα: «Την περιμένουμε στην Ελλάδα» - «Καμπανάκι» για τα σχολεία

Μιλώντας γενικότερα για την ηπατίτιδα, η Μίνα Γκάγκα είπε ότι ήταν μια νόσος πολύ πιο συχνή πριν από τα εμβόλια, αλλά εξακολουθούμε όπως τόνισε να βλέπουμε παιδιά με ηπατίτιδες ακόμα και σήμερα.

Οι περισσότερες όμως, εξήγησε, αυτοϊόνται και σπάνια έχουμε πρόβλημα με το ήπαρ τα παιδιά.

Μίνα Γκάγκα και Γκ. Μαγιορκίνης ενημέρωσαν για τα νέα δεδομένα της πανδημίας, αλλά και για την ανακοίνωση του Υπουργείου περί κατάργησης του Covid pass, ωστόσο είπαν ότι οι μάσκες ειδικά σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, είναι απαραίτητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top