Γκάγκα: Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά με μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Ποια μέτρα για τον κορωνοϊό καταργούνται και τι είπε για την ηπατίτιδα

«Ξεκινάμε μια κανονικότητα ακολουθώντας και τις άλλες χώρες που σταματούν τα μέτρα» τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη σημερινή ενημέρωση, που επαναλήφθηκε μετά από αρκετές ημέρες λόγω Πάσχα, για τον κορωνοϊό.    

Γκάγκα: «Θα πετάξουμε τις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση»

Όπως επισήμανε, παρά την κατάργηση άλλων μέτρων, όπως η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης,  συνεχίζουμε να φορά μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαϊου,  ενώ μειώνονται τα τεστ ή και καταργούνται σε χώρους όπως τα σχολεία, εκτός αν υπάρξουν κρούσματα.

Για τους εξωτερικούς χώρους εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρή σύσταση (αλλά όχι υποχρέωση) χρήσης, ειδικά όταν παρατηρείται συνωστισμός.    

Κορωνοϊός: Καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης  

Η κυρία Γκάγκα ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σταματά η υποχρέωση για rapid test στους φοιτητές, όπως και για self test στους μαθητές. 

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς που βοήθησαν στη χορήγηση αντιικών φαρμάκων τις ημέρες του Πάσχα (που δεν λειτουργούσαν οι υπηρεσίες κούριερ).     

Τι είπε η Μ. Γκάγκα για την ηπατίτιδα

Σχετικά με την ηπατίτιδα η κυρία Γκάγκα εμφανίσθηκε καθησυχαστική, καθώς, όπως ανέφερε, είναι μια νόσος «που εμφανίζεται συχνά, αλλά με τον εμβολιασμό  εμφανίζεται λιγότερο συχνά». 

Ηπατίτιδα: «Την περιμένουμε στην Ελλάδα» - «Καμπανάκι» για τα σχολεία

«Να προσέχουμε αλλά να μην έχουμε ιδιαίτερη ανησυχία» τόνισε χαρακτηριστικά . 

Όπως διαβεβαίωσε, «δε θα χρειαστεί κάτι, αλλά αν χρειαστεί είμαστε απολύτως έτοιμοι», ενώ  πρόσθεσε ότι τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί δε φαίνεται να έχουν μεγάλη μολυσματικότητα.          
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top