Γκάγκα: «Θα πετάξουμε τις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση»

Πιθανότατα να χρειαστεί να εμβολιαστούμε από τον Σεπτέμβριο

Αισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας έκανε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυρία Γκάγκα δήλωσε: «Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, με προσοχή. Πάμε σε μια σταδιακή χαλάρωση. Χρειάζεται να βρούμε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής». 

Τι αλλάζει σε εστίαση και τηλεργασία - Από το Σάββατο τα νέα μέτρα

Διεθνώς υπάρχει η αίσθηση ότι έχουμε μπει σε ύφεση της πανδημίας, αλλά «δεν πρέπει να εφησυχάσουμε». 

«Η όποια χαλάρωση των μέτρων δε σημαίνει ότι έφυγε ο κορωνοϊός», ανέφερε, ενώ σημείωσε πως πιθανότατα θα ξαναχρειαστεί να εμβολιαστούμε από τον Σεπτέμβριο. 

Πλεύρης: Έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε άρση όλων των μέτρων

«Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το αν θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο. Αν ο ιός γίνει ενδημική γρίπη, τότε θα εμβολιαζόμαστε ετησίως». 

«Θα κρατήσουμε τις μάσκες όπου υπάρχει συγχρωτισμός» 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ήταν ιδιαίτερα θετική στο να «πετάξουμε» πλέον τις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση. Ωστόσο, τόνισε πως «θα τις κρατήσουμε για τους κλειστούς χώρους, τα ΜΜΜ και γενικότερα για όπου υπάρχει συγχρωτισμός». 

Υπουργείο Παιδείας: Με rapid test οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές

Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, διευκρίνισε πως προς το παρόν δεν λήγει για όσους έχουν κάνει και την τρίτη δόση. 

«Έχουμε ξεπεράσει τις 1.600 αιτήσεις για αντιικά φάρμακα και τα περισσότερα έχουν παραδοθεί. Τα στοιχεία από τα αποτελέσματα της χορήγησής τους θα τα έχουμε σε 3 εβδομάδες. Επιπλέον, αναμένονται καινούρια αντιικά και πρωτεϊνικά εμβόλια, όχι mRNA για όποιον εξακολουθεί να φοβάται», πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top