Υπουργείο Παιδείας: Με rapid test οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές

Τι διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του

Επιτρέπεται και πάλι η διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών, εφόσον ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Από τον επόμενο μήνα αναμένεται να επιτραπούν και οι εκδρομές με διανυκτέρευση, εφόσον εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Χαλάρωση μέτρων: «Ναι» σε 50% στα γήπεδα και όρθιους στη διασκέδαση- Τι αλλάζει σχετικά με τις σχολικές εκδρομές

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζει ότι μετά τη σύσκεψη της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, με την Επιτροπή των Ειδικών, από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, με την προϋπόθεση ότι οι εκδρομείς, εμβολιασμένοι ή μη, που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές,  θα πραγματοποιούν rapid τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας.

Πλεύρης: Χαλάρωση των μέτρων – ποιες απαγορεύσεις αίρονται

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές εκδρομές

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια σύσκεψης της Υπουργού Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τις σχολικές εκδρομές, ανακοινώνει:

Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. 

Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν rapid τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top