Πλεύρης: Έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε άρση όλων των μέτρων

«Προετοιμαζόμαστε για νέα αναζωπύρωση της πανδημίας από φθινόπωρο»

Για πιθανή νέα αναζωπύρωση του κορωνοϊού από το φθινόπωρο έκανε λόγο ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα.

«Το επόμενο εξάμηνο δείχνει ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση του ιού», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι.

Όπως εξήγησε, η αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας αρχίζει ήδη και φαίνεται: «Έχουμε πέσει από τους 680 στους 480 διασωληνωμένους. Μόνο χτες είχαμε 150 περισσότερο εξιτήρια από εισαγωγές».

Πλεύρης: Χαλάρωση των μέτρων – ποιες απαγορεύσεις αίρονται

«Ωστόσο, δεν υπάρχει το τέλος της πανδημίας. Πρέπει να είμαστε πολύ προετοιμασμένοι από φθινόπωρο και μετά, μπορεί να έχουμε νέα αναζωπύρωση. Ευελπιστούμε να μη συμβεί», τόνισε.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως όλες οι χώρες στην Ευρώπη (και η Ελλάδα) κινούνται στη φιλοσοφία πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν τα μέτρα, «αλλά δεν υπάρχει εφησυχασμός».

Τι αλλάζει σε εστίαση και τηλεργασία - Από το Σάββατο τα νέα μέτρα

Αναφορικά με τα μέτρα για την πανδημία, είπε πως από το Σάββατο επιστρέφουμε στον τρόπο διασκέδασης, όπως ήταν προ κορωνοϊού. Ωστόσο, αυτό αφορά μόνο τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει και είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό νόσησης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «επιστρέψαμε την όρθια διασκέδαση, που έτσι κι αλλιώς συνέβαινε».

Για τα υψηλά κρούσματα, σημείωσε πως δεν υποτιμούμε τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά είναι τόσο μεγάλη η μεταδοτικότητα της Όμικρον που οι ειδικοί λένε πως τα μέτρα δεν μπορούν να την περιορίσουν.

«Μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα με την οποία εμφανίστηκαν τα συμπτώματα»

«Με τρεις εμβολιασμούς, τα συμπτώματα είναι ήπια, συμπτώματα έντονης γρίπης», είπε ο υπουργός Υγείας, για τη δική του «περιπέτεια» με τον κορωνοϊό.

«Ειλικρινά εντυπωσιάζομαι από συμπολίτες μας που είναι σε πιο προχωρημένη ηλικία ή έχουν κάποιο πρόβλημα και επιλέγουν να μην έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Θάνος Πλεύρης

Όπως είπε, αυτό που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ταχύτητα με την οποία εμφανίστηκαν τα συμπτώματα: «Μέσα σε 3 ώρες είχα τρομακτικό πονόλαιμο και βήχα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top