Greek Mafia: Γιατί οι μεγαλύτερες δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες

Τουλάχιστον 25 συμβόλαια θανάτου έχουν εκτελεστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια

Ανεξιχνίαστες παραμένουν οι μεγαλύτερες δολοφονίες της Ελληνικής Μαφίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο κύκλος του αίματος άνοιξε και πάλι μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, όμως το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι γιατί μετά από τόσο αιματοκύλισμα δεν υπάρχουν συλλήψεις από την αστυνομία. 

Γιάννης Σκαφτούρος: Οι αναρτήσεις στα social media που τον «έκαψαν»

Τουλάχιστον 25 συμβόλαια θανάτου έχουν εκτελεστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια στη χώρα μας. Βαριά ονόματα της νύχτας δολοφονήθηκαν στη μέση του δρόμου. Οι φάκελοι με τις ανεξιχνίαστες εκτελέσεις στοιβάζονται στα γραφεία των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών. Οι υποθέσεις παραμένουν για πολλά χρόνια ανοιχτές. Οι μόνες συλλήψεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι πληρωμένοι εκτελεστές του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα.   

Γιάννης Μακρής

Ο Γιάννης Μακρής που εκτελέστηκε στη Βούλα 

Με τη μέθοδο των πληρωμένων συμβολαίων απομακρύνονται από τη ζωή και οι τελευταίοι μεγάλοι του συνδικάτου του εγκλήματος. Στο συνδικάτο του εγκλήματος υπάρχει ομερτά. Κλειστά στόματα τα οποία δεν ανοίγουν εύκολα διότι ξέρουν ότι από πίσω κρύβονται σφαίρες και θάνατος.  

Ξεκαθαρίσματα και «κλειστά στόματα»

Πόσο πιθανό, όμως, οι αστυνομικοί να καταφέρουν να συλλάβουν τους εκτελεστές του;  

Δύσκολο, εάν αναλογιστεί κανείς πως ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση στη Βάρη αλλά και του Χάρη Κοντογιώργη, γνωστός και ως «Dirty Harry» , έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι δεν υπάρχει καμία σύλληψη καθώς όλα τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά.  

Ο Dirty Harry που δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι πριν λίγους μήνες

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουν . Από τη στιγμή που μπαίνουν στη διαδικασία και εκτελούν συμβόλαια μπορεί να περάσουν και στην άλλη όχθη», δηλώνει για το θέμα ο Γιάννης Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής. 

Όταν δολοφονήθηκε ο πιο παλιός βαρώνος της νύχτας, ο Βασίλης Στεφανάκος, τον Ιανουάριο του 2018 έξω από την επιχείρησή του στο Χαϊδάρι οι αστυνομικοί εκτιμούσαν πως εγκέφαλος της δολοφονίας του ήταν ο Μανώλης Καράγιαννης, γνωστός και ως Καράφλας, ο οποίος ήθελε να ανέβει στην ιεραρχία. Μια θεωρία που δεν αποδείχθηκε ποτέ, καθώς βρέθηκε δολοφονήμενος με 60 σφαίρες έξω από φιλικό σπίτι στο Παλαιό Φάληρο. 

Ο Βασίλης Στεφανάκος που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 έξω από την επιχείρησή του στο Χαϊδάρι

Ο Βασίλης Στεφανάκος που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 έξω από την επιχείρησή του στο Χαϊδάρι

Το μεγάλο πρόβλημα των αστυνομικών είναι η μετατροπή των πληροφοριών σε αποδείξεις ώστε να οδηγήσουν, είτε τους φυσικούς, είτε τον ηθικό αυτουργό στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο πρώην αθλητής body building Βασίλης Γρίβας που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του παιδιού του στα Γλυκά Νερά

Όταν δολοφονήθηκε ο πρώην αθλητής body building Βασίλης Γρίβας μπροστά στα μάτια του παιδιού του στα Γλυκά Νερά, λίγο καιρό μετά όλοι γνώριζαν πως ένας άλλος νονός της νύχτας είχε βάλει στο «μάτι» το φιλέτο της Τρούμπας στον Πειραιά. Κανείς, όμως, ποτέ δεν κατέθεσε επίσημα ώστε να υπάρξουν συλλήψεις.  

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top