Πάτρα: Ο Γ.Λέων αναλύει το ανατριχιαστικό σκίτσο για τον θάνατο της Μαλένας

«Πρόκειται για σημαντικά τραύματα, όχι εκδορές», λέει στο Star

Προβληματισμό προκάλεσε ένα σκίτσο που ανήρτησε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, με το οποίο εξηγεί πώς τα σημάδια που είχε στη μύτη και στο μάγουλό της η Μαλένα «μαρτυρούν» ασφυκτικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το σκίτσο αυτό, ενώ υποστήριξε ότι και η περίπτωση της Ίριδας πρόκειται για «ορισμό του ασφυκτικού θανάτου».

Πάτρα: Το σκίτσο του Γρηγόρη Λέων για το πώς πέθανε η Μαλένα

Ένα ανατριχιαστικό σκίτσο ανήρτησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, θέλοντας να δείξει ότι οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυκτικό θάνατο. «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο ιατροδικαστής.

«Έχει ακουστεί το προηγούμενο διάστημα ότι δεν μπορεί να πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο, γιατί οι εκδορές ήταν πάρα πολύ ψηλά. Προσκόμισα δημόσια αυτή τη βιβλιογραφία, γιατί λέει ξεκάθαρα τον τρόπο που μπορεί να υπάρξει ένας ασφυκτικός θάνατος με το ένα χέρι, εδώ πρόκειται για αριστερόχειρα δράστη. Στη φωτογραφία που βλέπουμε στο παιδάκι, βλέπουμε ο δράστης δεν είναι αριστερόχειρας», ξεκαθάρισε ο κ. Λέων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Εάν ο δράστης είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας, ο αντίχειρας θα αφήσει αποτύπωμα στην αντίστοιχη πλευρά. Στη βιβλιογραφία είναι αριστερόχειρας. Στο παιδάκι (Μαλένα) θα το ερμηνεύσουν οι πραγματογνώμονες που θα δουν τις φωτογραφίες, είναι έμπειροι. Τα τραύματα είναι πάρα πολύ σημαντικά, δεν περνούν απαρατήρητα. Δεν είναι εκδορούλες, είναι τραύματα που πρέπει να εξεταστούν μαζί με τα άλλα ευρήματα.

Γρηγόρης Λέων για θάνατο Μαλένας

«Η άποψή μου δεν αλλάζει. Και στις δύο περιπτώσεις νομίζω ότι ο ασφυκτικός θάνατος προκρίνεται. Είχα εξηγήσει για την περίπτωση της Μαλένας ότι δεν πρέπει να στηριχτούμε σε ένα εύρημα. Λόγω των αστοχιών που είχαμε, έχουμε λιγότερα ευρήματα, όμως τα ευρήματα μιλάνε και πρέπει να τα μεταφράσουμε σωστά», τόνισε ο ιατροδικαστής. 

Πάτρα: «Ορισμός του ασφυκτικού θανάτου η περίπτωση της Ίριδας»

Για την περίπτωση της έξι μηνών Ίριδας, ο κ. Λέων ήταν κατηγορηματικός και όπως είπε, εδώ μιλάμε για «τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου»:

Πάτρα: Το πανάκι της Ίριδας δόθηκε στις αρχές γιατί το είδαν κι άλλοι

«Όσον αφορά την Ίριδα, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Εκεί έχουμε τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου. Εδώ έχουμε μια πληρέστερη ιατροδικαστική εξέταση, με περισσότερα ευρήματα που δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο για ελιγμούς», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής.

Πάτρα: Τι απαντά ο Σ. Τσαντίρης για την έκθεσή που αφορά τον θάνατο της Μαλένας

Η διερεύνηση για τον θάνατο της μικρής Μαλένας έγινε απο τον ιατροδικαστή  Σωκράτη Τσαντίρη. Η πραγματογνωμοσύνη του, όπως αποκάλυψε το Star και η Τασούλα Παπανικολάου, δεν ήταν σαφής. Από τη μια επισημαίνει αδιευκρίνιστα αίτια, από την άλλη ισχυρίζεται ότι δεν είναι λάθος η ιατροδικαστική διάγνωση, ενώ ζητά επανεξέταση της καρδιάς. 

Πάτρα: Στο «φως» η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τη μικρή Μαλένα

«Όσον αφορά τη δική μου διερεύνηση κατά τον χρόνο που είχα εμπλακεί, διερευνούνταν τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας και διερευνόντουσαν σπάνια γεννετικά σύνδρομα, οπότε σε αυτό το πλαίσιο είχα ζητήσει κι εγώ να επανεξεταστούν τα σπλάχνα και η καρδιά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ένα κοινό παθολογικό αίτιο», είπε ο κ. Τσαντίρης.

Αναφερόμενος στις εκδορές που εντοπίστηκαν στη μύτη του παιδιού, ο ιατροδικαστής είπε ότι είχαν καταγραφεί: «Όσοι έχουν εκδορές δε σημαίνει ότι έχουν υποστεί και ασφυξία. Συνδιαστικά τα ευρήματα και απο τους τρεις θανάτους οδηγούν σε μια διαφορετική εικόνα από την οποία μέσα από αυτή θα αντλήσουμε αποδείξεις», υπογράμμισε.

Τι λέει ο Σωκράτης Τσαντίρης για την έκθεσή του για τον θάνατο της Μαλένας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top