Πάτρα: Στο «φως» η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τη μικρή Μαλένα

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης

Στο φως η ιατροδικαστική έκθεση του Σωκράτη Τσαντίρη για τον θάνατο της μικρής Μαλένας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Την έκθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη για την τρεισίμιση ετών Μαλένα έφερε στο «φως» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Τασούλα Παπανικολάου. 

Πάτρα: «Εγώ μια μέρα πένθησα», έλεγε ο Μάνος μετά τον θάνατο της Μαλένας

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση της Μαλένας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε πρώτο από τη ζωή, μετά την προσφυγή της Ρούλας και του Μάνου.

Πάτρα: Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί πέθανε στις 13.04.2019 και ο διορισμός του ειδικού πραγματογνώμονα έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 5.03.2021, ενώ η έκθεση παραδόθηκε στις 14.04.2021 και ενώ οι γονείς είχαν καταθέσει μήνυση από τον Σεπτέβριο του 2019.

Όταν ο κ.Τσαντίρης ξεκίνησε την έρευνά του για τυχόν ιατρικά λάθη, είχε πεθάνει ήδη η Ίριδα και η Τζωρτζίνα είχε κάνει την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου, είχε καλέσει τον Μάνο Δασκαλάκη και πήρε το ιστορικό, ενώ τού είπε ότι είναι υπό διερεύνηση ο γονιδιακός έλεγχος στο Ωνάσειο.

Πάτρα - ιατροδικαστική εξέταση Μαλένας

Στο συμπέρασμά του ο ιατροδικαστής αναφέρει: «Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ακόμα, αναφέρει ότι δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία - νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση.

Συνεπώς, η πραγματογνωμοσύνη δεν ειναι ξεκάθαρη και γίνεται σε μια εποχή που η Τζωρτζίνα είναι στο νοσοκομείο και ήδη έχουν χαθεί δυο παιδιά.

Από τη μια επισημαίνει αδιευκρίνιστα αίτια, από την άλλη ισχυρίζεται ότι δεν είναι λάθος η ιατροδικαστική διάγνωση. Ζητά να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τα αίτια, αλλά δε δίνει καθαρή εικόνα και δε χτυπά «καμπανάκι» ότι ίσως συμβαίνει κάτι ύποπτο στην περίπτωση του παιδιού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top