Πάτρα: Η αποκάλυψη για το πανάκι της Ίριδας

«Το έβαλαν στο στόμα του παιδιού», λέει ο Γρηγόρης Λέων

Ο θάνατος της Ίριδας θα δώσει τη λύση στην υπόθεση των θανάτων των παιδιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με τον κ. Λέων το πανάκι που είχε κηλίδες αίματος είχε μπει στο στόμα του μωρού. Επανέλαβε ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο και θα αποδειχθεί σύντομα. 

Ο θάνατος της Ίριδας θα δώσει την καθοριστική λύση στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Αυτό υποστήριξε σήμερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, προχωρώντας σε μια αποκάλυψη για το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του παιδιού και στο οποίο βρέθηκαν κηλίδες αίματος. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ερώτηση στον ιατροδικαστή για την ασφυξία

«Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δε μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές», είπε ο κ. Λέων στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας».

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο και οι κάμερες γύρω από το «Αγλαΐα Κυριακού»

Όπως είπε ο κ. Λέων, η Τζωρτζίνα άνοιξε τον δρόμο των ερευνών, όμως η Ίριδα είναι εκείνη που θα αποκαλύψει τα πάντα γι’ αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση κι εξήγησε γιατί:

«Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δε βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα.

Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα, δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει», είπε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: 27 αναζητήσεις στο διαδίκτυο για θανατηφόρες ουσίες

Όσο για το αν τίθεται θέμα εκταφής εξήγησε ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιεί ένας ιατροδικαστής και η εκταφή σε έναν ασφυκτικό θάνατο μετά από αρκετά χρόνια δεν μπορεί να αποδώσει απολύτως τίποτα. 

Πισπιρίγκου: Ξετυλίγεται το κουβάρι - Νέες αποκαλύψεις για τις αναζητήσεις

«Μπορεί να αποδώσει σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σε σκελετικές κακώσεις, αλλά αν θεωρούμε ότι θα προσπαθούσαμε με την εκταφή να αποδώσουμε έναν ασφυκτικό θάνατο αυτό είναι αδύνατον», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top