Σχολεία: Πότε κλείνουν φέτος για καλοκαίρι

Πότε κλείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2022 - Βίντεο Open

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα, ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες που θα λήξει φέτος η σχολική χρονιά.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα 2022

Η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είναι η 15η Ιουνίου, για τα Γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα Λύκεια η 20ή Μαΐου.

Σχολεία: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου και στο Λύκειο στις 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις:

  • για τους μαθητές των ΓΕΛ είναι προγραμματισμένες για τις 1- 15 Ιουνίου
  • για τα ΕΠΑΛ στις 1-17 Ιουνίου
  • στις 18-30 Ιουνίου θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα

Πανελλήνιες 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

Για πρώτη φορά φέτος οι συντελεστές καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλαδικές 2022    

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού, όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος, ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων, διευκρινίζει το υπουργείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top