Πάτρα: Νέα σύλληψη φέρνει η κατάθεση «κλειδί»

Οι υποψίες τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Νέα ιατροδικαστική εξέταση διατάχθηκε για τη Μαλένα και την Ίριδα

Η κατάθεση της ιατροδικαστού που ανέλαβε να ερευνήσει τον θάνατο της Ίριδας θα οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις. Πιθανόν να υπάρξουν νέες συλλήψεις. Είχε υποπτευθεί ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα. Στο μικροσκόπιο οι αντιφάσεις της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Η κατάθεση της ιατροδικαστού, Αγγελικής Τσιόλα, θεωρείται κρίσιμη και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέα μονοπάτια για την εξιχνίαση της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. 

Η κυρία Τσιόλα, η οποία είχε αναλάβει την υπόθεση θανάτου της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ζω ένα μαρτύριο, άδικα με βάλανε στη φυλακή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η κατάθεσή της θα ρίξει φως στον τρόπο που έφυγε από τη ζωή το έξι μηνών βρέφος στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη. 

Οι διαδικασίες γίνονται υπό άκρα μυστικότητα και η ίδια η κ. Τσιόλα όλον αυτόν τον καιρό δεν έχει κάνει καμία δήλωση. Ωστόσο, ιατροδικαστικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι η κατάθεσή της μπορεί να οδηγήσει στην άσκηση μιας ακόμα ποινικής δίωξης, αυτή τη φορά για τον θάνατο της Ίριδας. 

Αποκλειστικό: Η Ρούλα Πισπιρίγκου το βράδυ πριν την απόπειρα αυτοκτονίας

Η κ. Τσιόλα στο πόρισμά της για τη μικρή Ίριδα, στο οποίο περιλαμβανόταν η έκθεση της παθολογοανατόμου που ανέφερε αγενεσία φλεβόκομβου, σημειώνει ότι αιτία θανάτου είναι το «πνευμονικό οίδημα».

Πρόσθεσε, δηλαδή, μια δεύτερη αιτία θανάτου, κάτι που δε συνηθίζεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. 

Ο κουμπάρος της Ρούλας μόνο στο Star: «Δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου»

«Είμαι έτοιμη να καταθέσω στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και να διευκρινίσω οτιδήποτε μου ζητηθεί» δήλωσε η κ. Τσιόλα.

Πάτρα: Οι υποψίες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Όπως μετέδωσε το Mega μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η κ. Τσιόλα άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας. 

Τι ερευνούν οι ιατροδικαστές για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

«Στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πήγα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας και ζήτησα να γίνει προκαταρκτική εξέταση με θέμα την συνδυαστική μελέτη για τα τρία κορίτσια της οικογένειας προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια των τριών θανάτων. Προς τιμήν της η Εισαγγελία το έπραξε άμεσα», ανέφερε η κ. Τσιόλα. 

Πάτρα: Οι αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Κλειδί» στην υπόθεση του θανάτου της Ίριδας αποτελεί και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρισκόταν στο σπίτι, όταν έφυγε από τη ζωή το παιδί. 

Νέες δηλώσεις Δήμητρας Πισπιρίγκου: «Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου»

«Έχω καταντήσει μαϊντανός, αλλά έχω πει χίλιες φορές τι έγινε την ημέρα εκείνη που βρήκαμε την Ίριδα νεκρή στην κούνια της. Ισχύει ό,τι έχει πει η Ρούλα. Λένε ότι είμαι συνεργός στη δολοφονία της Ίριδας, επειδή βρήκα το παιδί νεκρό στην κούνια του σπιτιού του. Άρα με την ίδια λογική, οι γιατροί που βρήκαν νεκρά τη Μαλένα και την Τζωρτζίνα στο νοσοκομεία, είναι και αυτοί δολοφόνοι και συνεργοί;», έχει δηλώσει η Δήμητρα Πισπιρίγκου. 

Παρ’ όλ’ αυτά η ίδια έχει υποπέσει σε αντιφάσεις κατά τις δηλώσεις της, με τις αρχές να δίνουν βαρύτητα σε τρία συγκεκριμένα σημεία. 

Πάτρα: Η περίεργη επίσκεψη του Μάνου και της Ρούλας στο γραφείο του Ηλιάδη

Το πρώτο έχει να κάνει με την ώρα θανάτου του μωρού. Άλλα κατέθεσε στην αστυνομία τότε και άλλα είπε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική της συνέντευξη, έστω και αν αργότερα έσπευσε να τα διορθώσει.

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού. Η θεία των παιδιών κατέθεσε τότε ότι οι γονείς βρίσκονταν σε διάσταση. Όταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε, το αρνήθηκε και είπε πως ο πατέρας έλειπε για δουλειά.

Πάτρα: «Μίλησε» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας - Τα πρώτα αποτελέσματα

Το τρίτο, και εξίσου σημαντικό, σημείο έχει να κάνει με τα προβλήματα υγείας της 33χρονης. Η θεία έχει καταθέσει πως η αδερφή της, ήταν υγιέστατη. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναρτήσεις της μητέρας, η οποία έχει ισχυριστεί κατά καιρούς ότι αντιμετωπίζει θέματα με την υγεία της.

Πάτρα παιδιά: Σε εξέλιξη η έρευνα για τη Μαλένα και την Ίριδα

Την ίδια ώρα προχωρούν οι διαδικασίες για τη διερεύνηση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς ανατέθηκε στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά, να πραγματοποιήσουν νέες εξετάσεις σε δείγματα από τα δύο κορίτσια.

Πάτρα παιδιά: Τι αναφέρουν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας

Κατά το προηγούμενο διάστημα, είχε συσταθεί επιτροπή, η οποία ατύπως είχε αναλάβει να αναψηλαφήσει τον ιατρικό φάκελο της Μαλένας, που είχε καταλήξει το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών, με το τότε ιατριδικαστικό πόρισμα να μιλά για ηπατική ανεπάρκεια.

Ωστόσο, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, που οδήγησαν και στην προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Εισαγγελία της Αθήνας παρήγγειλε νέα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στη Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Νέα ιατροδικαστική εξέταση για τους θανάτους των 2 παιδιών της Πισπιρίγκου

Από εκεί υπήρξε νέα παραγγελία προς την Ιατροδικαστική Yπηρεσία για ορισμό δύο πραγματογνωμόνων, προκειμένου να διερευνηθούν από μηδενική βάση τα αίτια θανάτου των δύο παιδιών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top