Πάτρα: Νέα στοιχεία της αστυνομίας για τον θάνατο της Ίριδας

Τρεις εισαγγελείς για την υπόθεση: Ένας για κάθε παιδί

Ο θάνατος της Ίριδας, του παιδιού που πέθανε πριν από τη Τζωρτζίνα στην Πάτρα, μπαίνει στο μικροσκόπιο, μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έφερε σήμερα στο φως νέες πληροφορίες για τον θάνατο του έξι μηνών βρέφους, καθώς και τα όσα έκανε η τοπική αστυνομία για να ερευνήσει το περιστατικό. 

Τι είπε η Ρούλα στην 5ωρη απολογία της: Οι ερωτήσεις από την ανακρίτρια

Στις 21/3/21, ημέρα Κυριακή, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών λαμβάνει μία κλήση για το ενδεχόμενο να πέθανε ξαφνικά ένα μωρό μέσα στο σπίτι του. Πρόκειται για τη μικρή Ίριδα. Οι αρχές τρέχουν στο σημείο, όμως βρίσκουν το σπίτι κλειστό και την οικογένεια να έχει φύγει. 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε παραλάβει το παιδί και το είχε μεταφέρει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων μαζί με τους γονείς του.  Στο σημείο έφτασαν και οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν τους γονείς αλλά και άλλους συγγενείς του παιδιού να περιμένουν. Στη συνέχεια ενημερώνονται πως η Ίριδα είναι νεκρή. 

Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν πως η γιατρός που εξέτασε το παιδί μακροσκοπικά δε βρήκε τίποτα που να «δείχνει» εγκληματική ενέργεια. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, διαβιβάστηκε με έγγραφο η αστυνομική παραγγελία για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, ενώ οι αστυνομικοί είχαν ήδη τηλεφωνήσει στην προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας: «Ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου»

Την ίδια μέρα, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρισκόταν στο σπίτι όταν το παιδί πέθανε, δίνει κατάθεση στην αστυνομία. Μάλιστα, εκείνη βρήκε το μωράκι νεκρό.  

«Πιάνω το παιδί και ήταν παγωμένo, δεν έβλεπα να ανασαίνει και κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Ανάβω το φως και βλέπω μελανά τα χείλια της. Ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Έπιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Αφήσαμε το παιδί κάτω και ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ και πήραμε και το ΕΚΑΒ…».

Δίπλα στο μωράκι υπήρχε και ένα ματωμένο πανάκι, το οποίο βρήκε η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγες ώρες μετά. Η αδερφή της το παραδίδει στην αστυνομία. Τις επόμενες μέρες, οι αρχές πραγματοποιούν αυτοψία στο σπίτι και το δωμάτιο του μωρού και παίρνουν φωτογραφίες. 

Η ιατροδικαστική εξέταση και ο γονιδιακός έλεγχος

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην Ίριδα ολοκληρώθηκε και στέλνεται στην Αστυνομία τον Ιούλιο του 2021, γιατί μέχρι τότε αναμένονταν τα ευρήματα της παθολογοανατομικής έκθεσης προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη της δική της έκθεσης για τα αίτια θανάτου του μωρού. 

«Αν μου φέρουν βίντεο με τη Ρούλα και την κεταμίνη, θα μπω εγώ φυλακή»

Επειδή η Ίριδα είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας που πεθαίνει γίνεται πλήρης γονιδιακός έλεγχος. Αυτός παίρνει πολλούς μήνες για να ολοκληρωθεί, αλλά τελικά δε βρίσκεται κάποιο γονιδιακό πρόβλημα που να συνδέει τους θανάτους των παιδιών. 

Ο θάνατος της μικρής Ίριδας παραμένει μυστήριο. 

Τρεις εισαγγελείς για την υπόθεση: Ένας για κάθε παιδί

Τρεις εισαγγελείς έχουν αναλάβει πλέον την υπόθεση, ένας για κάθε παιδί. Από χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη μεταγωγή των φακέλων για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας από την Πάτρα στην Αθήνα. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι προκειμένου να προχωρήσουν γρηγορότερα οι έρευνες, γι΄ αυτό και παραγγέλθηκε κατεπείγουσα προανακριτική εξέταση. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι φάκελοι βρίσκονται πλέον στην Αθήνα και οι εισαγγελείς που θα ασχοληθούν με την υπόθεση αναμένεται να τους πάρουν πολύ σύντομα στα χέρια τους.

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Πισπιρίγκου - Ο λόγος που θα είναι σε ειδικό κελί

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές που γνωμοδότησαν για τους δύο θανάτους, ενώ θα γίνουν και όσες εξετάσεις κριθούν απαραίτητες προκειμένου να λυθεί ο «γρίφος» του θανάτου. 

Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας εξετάστηκε από την αρχή από την Εισαγγελία Αθηνών, καθώς το παιδί πέθανε στην νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ο εντοπισμός της κεταμίνης στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στο παιδί οδήγησαν στη συλλήψη της μητέρας, η οποία απολογήθηκε και ύστερα προφυλακίστηκε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top