Τι είπε η Ρούλα στην 5ωρη απολογία της: Οι ερωτήσεις από την ανακρίτρια

H ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας θεωρεί πως «αποδεικνύει» την αθωότητά της

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου 

«Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Δε θα μπορούσα να κάνω κακό στο παιδί μου». Αυτό υποστήριξε χθες κατά την πεντάωρη απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία δήλωσε αθώα και ζήτησε να μην την προφυλακίσουν. H κατηγορούμενη δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την ανακρίτρια, ενώ οι δικηγόροι της υπέβαλλαν δύο αιτήματα για να διευκρινιστεί αν υπάρχει κεταμίνη στο νοσοκομείο που κατέληξε η Τζωρτζίνα. Τελικά, η 33χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα και σήμερα μεταφέρθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού. 

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Πισπιρίγκου - Ο λόγος που θα είναι σε ειδικό κελί

Το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε η 33χρονη ήταν 11 σελίδες και περιείχε την εκδοχή της μητέρας για τη νοσηλεία και τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρέμεινε ψύχραιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας της, ενώ όταν άκουσε ότι προφυλακίστηκε ξέσπασε σε κλάματα. 

«Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να "χάσω" την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ, εωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφορη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου» δήλωσε η κατηγορούμενη. 

Πάτρα: Ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας της Τζωρτζίνας; Τα τρία σενάρια

Η δική της εξήγηση για τον θάνατο του παιδιού της και την κεταμίνη που βρέθηκε στο σώμα του είναι πως υπάρχει πιθανότητα ιατρικού λάθους, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει συγκεκριμένο άτομο του νοσοκομείου: «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές, ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα, η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Ρούλα Πισπιρίγκου

Όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες, είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση, μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή». 

Δύο αιτήματα για να ξεκαθαριστεί αν υπήρχε κεταμίνη στο Παίδων

Η κατηγορουμένη, δια των συνηγόρων της Όθωνα Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ζάρδα, φέρεται να υπέβαλε στην ανακρίτρια δύο αιτήματα με τα οποία ζητά να αποσαφηνιστεί από το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας - και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Πάτρα: «Δεν πείθει κανέναν πατέρα ο κ. Δασκαλάκης», λέει ο Κατερινόπουλος

Τα αιτήματα σχετίζονται με την θέση της 33χρονης, ότι δεν δόθηκε από την ίδια θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί , όπως αναφέρεται στην δικογραφία.

Ο λόγος που η Ρούλα υποστηρίζει πως η ώρα θανάτου του παιδιού αποδεικνύει την αθωότητά της

Η κατηγορούμενη στο απολογητικό της υπόμνημα στάθηκε ιδιαίτερα στην ώρα κατάληξης της κόρης της, δηλώνοντας πως αυτό το στοιχείο αποδεικνύει ότι δε χορήγησε εκείνη την κεταμίνη. 

Πάτρα: «Θέλω να πάω στα μνήματα των παιδιών μου», είπε η Ρούλα

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις, από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών της ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο τριών λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά τον θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10-14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ». 

Ωστόσο, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε ότι η Τζωρτζίνα στις 15:10 καταγράφηκε μηχανικά πως είναι ακόμα ζωντανή, μέσω δύο καρδιογραφημάτων που της έγιναν: «Φαίνεται να λειτουργεί ο απινιδωτής με τη βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού».

Πάτρα: «Αν πάει ο Μάνος δίπλα της θα τα ομολογήσει όλα»

Ειδικότερα στο δεύτερο καρδιογράφημα έγινε στις 15:35 και σε αυτό «καταγράφονται μόνο τα μηχανικά σήματα του βηματοδότη», σύμφωνα με  την ίδια. 

«Άρα, το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει τον θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Ο καταιγισμός ερωτήσεων της ανακρίτριας στη μητέρα της Τζωρτζίνας

Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την 18η τακτική ανακρίτρια. Πολλές από αυτές εστίαζαν στη συμπεριφορά της κατηγορούμενης πριν αλλά και μετά τον θάνατο του παιδιού της. 

Πάτρα: «Ουσίες που σκοτώνουν» αναζητούσε η Ρούλα στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα κλήθηκε να εξηγήσει γιατί στις 28 Ιανουαρίου, δηλαδή μία μέρα πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα, είπε στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι η μικρή «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Η 33χρονη, από την πλευρά της είπε πως χρησιμοποίησει αυτά τα λόγια ως «καμπανάκι» για το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς ανησυχούσε για το παιδί της και ήθελε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους. 

Η ανακρίτρια ρώτησε επίσης την Ρούλα Πισπιρίγκου γιατί ζητούσε να μάθει αν υπάρχουν κάμερες στα δωμάτια αλλά και τον λόγο που επιθυμούσε η Τζωρτζίνα να είναι σε μονόκλινο δωμάτιο. Η κατηγορούμενη είπε για άλλη μία φορά πως στο νοσοκομείο είχε γίνει μία κλοπή και ανησυχούσε για τα προσωπικά της αντικείμενα. 

Σχετικά με την ψυχρότητα και την έλλειψη συναισθήματος που είχε μετά τον θάνατο του παιδιού της, η κατηγορούμενη είπε πως απλώς είχε ήδη χάσει δύο παιδιά. 

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένα και της Ίριδας

Η κατηγορούμενη, που κρίθηκε προφυλακιστέα ως ύποπτη για την διάπραξη νέων αδικημάτων αλλά και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top