Πάτρα: «Ποτέ δεν έκανα κακό στα παιδιά μου» - Συλλήψεις από ώρα σε ώρα

«Η μητέρα μας έδωσε τα στοιχεία για να λύσουμε τον γρίφο», λέει ο Γ. Λέων

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκονται οι έρευνες γύρω από τους ανεξιχνίαστους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και συλλήψεις, καθώς όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι οι θάνατοι και των τριών παιδιών ήταν εγκληματική ενέργεια. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι μαρτυρίες για περιστατικά από την προσωπική ζωή του ζευγαριού που αξιολογούνται από τις αρχές. 

Φίλη του ζευγαριού, μιλώντας χθες στο Mega, έκανε αποκαλύψεις για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, αλλά και για τις σχέσεις του με την σπιτονοικοκυρά τους, την οποία φρόντιζε η μητέρα κι έφυγε κι εκείνη ξαφνικά από τη ζωή.

Πάτρα: «Η Ρούλα άργησε να έρθει στην κηδεία της Τζωρτζίνας, ήταν για καφέ»

«Γνώρισαν την σπιτονοικοκυρά το 2015, είχε γεννηθεί η Τζωρτζίνα και η σπιτονοικοκυρά, θέλοντας να τους βοηθήσει στο ξεκίνημα της ζωής τους, τους πρότεινε να μείνουν σπίτι της, χωρίς ενοίκιο και συγχρόνως να έχει κι εκείνη κάποιον να τη βοηθά και να τη φροντίζει, μιας και δεν είχε οικογένεια η γυναίκα», ανέφερε η φίλη του ζευγαριού.

«Το 2019, όταν άρχισαν τα προβλήματα μεταξύ της Ρούλας και του Μάνου και ο Μάνος είχε φύγει στα καράβια και πλέον δεν την φρόντιζαν, η σπιτονοικοκυρά ζήτησε 200 ευρώ ενοίκιο. Τότε φέρεται πως η συμπεριφορά της Ρούλας προς τη σπιτονοικοκυρά δεν ήταν σωστή, με αποτέλεσμα η τελευταία να αναιρέσει τη "συμφωνία" τους. Μάλιστα, η σπιτονοικοκυρά είχε δηλώσει πως φοβόταν πλέον, καθώς η συμπεριφορά της μητέρας ήταν επιθετική» επισήμανε η γυναίκα.

Πάτρα: Ο πατέρας μετέφερε μόνος του τα όργανα της Ίριδας σε ιατροδικαστή

«Στην πρόταση του ενοικίου, το ζευγάρι της ζήτησε να κάνει λίγη υπομονή μήπως και το αγοράσουν το σπίτι, αν και δεν υπήρχαν χρήματα. Στον θάνατο της Μαλένας τους είχε βοηθήσει με τον γνωστό έρανο. Τους λυπήθηκε η γυναίκα αυτή. Μετά όμως έμαθε ότι υπήρχαν τα ταξίδια στην Καστοριά, η ξαφνική επιθυμία του Μάνου να ασχοληθεί με το τραγούδι, πράγματα τα οποία δεν της άρεσαν», συνέχισε.

Τέλος αναφέρθηκε και στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς η οποία κατέληξε, καθώς, όπως είπε η μάρτυρας, φέρεται να μολύνθηκε από κάποιο μικρόβιο. 

Πάτρα: Η νέα ανατριχιαστική ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων για την υπόθεση

«Έτσι διέδιδε εδώ στην γειτονιά η ίδια η Ρούλα. Πολλές φορές και οι γείτονες είχανε πει για κάποιες φωνές από την Ρούλα προς την ιδιοκτήτρια. Από εκεί και πέρα η γυναίκα αυτή ήταν πολύ ήπιων τόνων. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είχε καρκίνο και να είχε καρκίνο δεν πεθαίνεις μέσα σε τέσσερις ημέρες, με τον καρκίνο, γιατί πήγε Τρίτη στο νοσοκομείο και το Σάββατο πέθανε. Δεν ενημέρωσαν κάποιον», τόνισε.

Πάτρα: «Δεν έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου»

Την ίδια ώρα η μητέρα των παιδιών έκανε νέες δηλώσεις για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Θα μου πει και μένα κάποιος τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;», είπε.

Πάτρα: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει σε «μη ανακοινώσιμο» συμπέρασμα

Σε σχέση με όσα λέγονται και την καθημερινή και πολλαπλή ενασχόληση των δημοσιογράφων, ιατρών, αστυνομικών, μαρτύρων και ιατροδικαστών, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε:

«Θα έλεγα… σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει και άλλο κακό. Θα μου κάνετε και άλλο, κι άλλο κακό και μετά… πού θα απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε, και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει», κατέληξε.

Λέων: «Η μητέρα έδωσε στοιχεία για να λύσουμε τον γρίφο»

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Mega αποκάλυψε πως η ίδια η μητέρα των παιδιών με τις συνεντεύξεις της έδωσε τα στοιχεία που έλυσαν τον γρίφο των τριών θανάτων. 

Πάτρα: «Δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο παιδί» - Η ανάρτηση για 4η εγκυμοσύνη

«Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο, ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της», είπε ο κ. Λέων και πρόσθεσε:

«Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού».

Πάτρα: Τα κοινά στοιχεία στους θανάτους των παιδιών

Ο κ. Λέων υπογράμμισε ακόμα ότι τα ευρήματα τόσο των παθολογοανατόμων, όσο και των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ήταν σωστά, εκτός μόνο από την υπόθεση του πρώτου θανάτου που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια. Ωστόσο, οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει», εξήγησε.

Πάτρα: Η αδελφή της μητέρας απαντά - «Ακούμε ότι σε σκοτώσαμε»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. 

«Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε», είπε, προσθέτοντας πως όλα δείχνουν ότι και οι τρεις θάνατοι ήταν ασφυκτικοί.

Πάτρα: Πλησιάζει η ώρα των αποκαλύψεων

Η στιγμή που θα λάμψει η αλήθεια πλησιάζει. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ήδη βγάλει το δικό του συμπέρασμα το οποίο έχει «δέσει» με ακλόνητα στοιχεία. 

Πάτρα: Η Ρούλα απειλούσε να αυτοκτονήσει πριν την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες η Εισαγγελία Αθηνών να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει πριν την 25η Μαρτίου.

Πάτρα: Το εύρημα που «δένει» την υπόθεση

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι ένα εύρημα των ιατροδικαστών συνδέει τον θάνατο της Τζωρτζίνας με εκείνους των δύο αδελφών της, της Μαλένας και της Ίριδας. 

Πάτρα: Στο «κάδρο» η αδελφή της μητέρας - Αναμένονται συλλήψεις

Το εύρημα που προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση της εννιάχρονης είναι το πνευμονικό οίδημα. Εάν και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο εύρημα, οι ιατροδικαστές θα έχουν στα χέρια τους κάτι που θα συνδέει και τους τρεις θανάτους.

Σημειώνεται ότι κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, δεν αναφέρεται προηγηθείσα εξέλιξη πνευμονικού οιδήματος ή κάποιας νόσου ή πάθησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο στις 29 Ιανουαρίου 2022, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση της Μαλένας, η οποία κατέληξε, στα καλά καθούμενα, το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019.

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας θα δώσουν απαντήσεις – Τα 3 σενάρια

Σε κανένα παιδί τέλος δεν διαπιστώθηκε κάποια παθολογική αιτία, ικανή να προκαλέσει αιφνίδια ανακοπή, ενώ εξετάζονται με προσοχή ευρήματα, όπως κάποιες αμυχές στη μύτη της Μαλένας και μια πληγή στο στόμα της Ίριδας, αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια με κηλίδες από αίμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top