Πάτρα: Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας θα δώσουν απαντήσεις – Τα 3 σενάρια

«Επιμένει» για την ασφυξία ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Kαθοριστική θα είναι η εβδομάδα που ακολουθεί, για την υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Όπως αποκαλύπτει στο Star ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, τα κοινά ευρήματα στους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας, θα ρίξουν άπλετο φως στο μυστήριο.

«Εάν και στο τρίτο παιδί αποδειχτεί ότι ουσιαστικά υπάρχει επίδραση εξωγενούς παράγοντα, προφανώς ξεκλειδώνει με ασφάλεια η υπόθεση και των άλλων δύο παιδιών», αναφέρει ο κ. Λέων.

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε καταπιεί γόπες και είχε πάει στην εντατική

Έντονο «πνευμονικό οίδημα», «πνευμονική συμφόρηση», «τραύματα γύρω από το στόμα και τη μύτη» και «κυάνωση στα νύχια του χεριού»: Με παρακαταθήκη αυτά τα, εξονυχιστικά - πλέον - μελετημένα, «κοινά» ευρήματα στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τον πλήρως ενημερωμένο ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας στα χέρια, οι αξιωματικοι του ανθρωποκτονιών, περιμένουν με αγωνία και το τελευταίο κομματάκι του παζλ αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης.

Πάτρα: Τρία είναι τα σενάρια για τους θανάτους των παιδιών

Πάτρα: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμπλέκεται η μητέρα» λέει ο Μάνος

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα πρέπει να μας δώσουν αποτελέσματα για το αν υπάρχει ή όχι κάποια τοξική ουσία που να έχει οδηγήσει το παιδί στο θάνατο , ομοίως οι ιστολογικές να μας δώσουν αν έχουμε επίδραση εξωτερικού παράγοντα στην επέλευση του θανάτου», σημειώνει ο κ. Λέων.

Πάτρα: «Μη αιτιολογημένη έλλειψη οξυγόνου» - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Μέσα στη εβδομάδα, η άτυπη  επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους των τριών παιδιών, αναμένεται να έχει έτοιμο το τελικό συμπέρασμα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα τρία κοριτσάκια έφυγαν το ένα μετά το άλλο.

Πάτρα: «Θα σκότωνα τη Ρούλα αν είχα έστω και μισή υποψία»

Σύμφωνα με τον κ. Λέων τρία είναι τα σενάρια, που εξετάζονται: «Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».

«Επιμένει» για την ασφυξία ο Λέων

Και νέα ανάρτηση στο facebook, που αφορά ασφυκτικό θάνατο, έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:
-    Βραδυκαρδία
-    Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της
-    Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (EEG).

Πάτρα: «Η ασφυξία στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σημάδια», λέει ο Λέων

Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση. Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του Di Maio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top