Πάτρα: Η νέα ανατριχιαστική ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων για την υπόθεση

Η περίπτωση στο εξωτερικό που καταγράφηκε σε βιβλιογραφία

Τι είχε πει ο κ. Λέων στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τα κοινά σημεία στους θανάτους των τριών παιδιών

Οι έρευνες γύρω από τους μυστηριώδεις θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα συνεχίζουν και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν και συλλήψεις. 

Στο μεταξύ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με μία ακόμα ανάρτησή του στο Facebook προκαλεί ανατριχίλα, καθώς κάνει γνωστή μια περίπτωση στο εξωτερικό, όπου δύο αδελφάκια τεσσάρων ετών και πέντε μηνών πάθαιναν ανεξήγητα καρδιοαναπνευστικά επεισόδια. 

Πάτρα: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει σε «μη ανακοινώσιμο» συμπέρασμα

Όπως αναφέρει ο κ. Λέων την περίπτωση του την έστειλε συνάδελφός του, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Αναφέρει η ανάρτηση του ιατροδικαστή:

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που συμβαίνουν αυτά. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο “τα επεισόδια” συνεχίζονται μέχρι, είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν. Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Πάτρα: «Δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο παιδί» - Η ανάρτηση για 4η εγκυμοσύνη

Το πρώτο παιδί ήταν πέντε μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο τεσσάρων ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό.

Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.

Πάτρα: Τα κοινά στοιχεία στους θανάτους των παιδιών

Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

Πάτρα: Η αδελφή της μητέρας απαντά - «Ακούμε ότι σε σκοτώσαμε»

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας βιντεοσκόπηση μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του.

Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού… Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top