Γρεβενά: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι από την έκρηξη στο εργοστάσιο

Στο νοσοκομείο ένας από τους φύλακες του εργοστασίου

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο δυναμιτίδας στα Γρεβενά

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι εργαζόμενοι από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο πρωί σε εργοστάσιο δυναμιτίδας των Γρεβενών. Οι δύο από τρεις εργαζομένους που σκοτώθηκαν είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών, ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί, ενώ έγινε αισθητή και ακούστηκε ακόμα και 25 χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη των Γρεβενών. Νωρίτερα, ένας φύλακας του εργοστασίου είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο ως ελαφρά τραυματίας και σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Ο πύραρχος Α. Καλαϊδόπουλος είχε δηλώσεις πριν από λίγο, μιλώντας στο OPEN: «Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά. Η πρώτη έρευνα έχει δέιξει ότι βρέθηκαν κομμάτια από σάρκες στην περιοχή». 

Φωτογραφία από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη/ Πηγή: greveniotis.gr

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας αλλά και δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ βρίσκονται από νωρίς στο σημείο, το οποίο είναι μακριά από τον αστικό ιστό. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της έκρηξης, ενώ οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται. 

Ο δήμαρχος Γρεβενών κ Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άφορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top