Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά - Τρεις αγνοούμενοι

Στο σημείο η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ

Μία πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η έκρηξη προήλθε από εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας και έγινε σε απόσταση 30-35 χλμ. από την πόλη.

Η ΕΡΤ Κοζάνης αναφέρει πως υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι, πιθανότατα εργαζόμενους του εργοστασίου, ενώ εντοπίστηκε και ένας τραυματίας. Μεταφέθηκε στο νοσοκομείο και δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 11 πυροσβέστες, δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και η αστυνομία. 

«Ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά»

Το χωριό που σημειώθηκε η έκρηξη ονομάζεται Αγαλαίοι. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα μικρό κτίριο από τα δέκα που ήταν μέρος του εργοστασίου, το οποίο μάλλον έχει καταστραφεί ολοσχερώς. 

Φωτογραφία από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη/ Πηγή: greveniotis.gr

H περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της έκρηξης και πρόκειται να διενερηθεί έρευνα. 

Πύραρχος της περιοχής μιλώντας στο OPEN δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά, η περιοχή είναι κρανίου τόπος, από την έκρηξη ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά».

«Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά. Η πρώτη έρευνα έχει δέιξει ότι βρέθηκαν κομμάτια από σάρκες στην περιοχή», δηλώνει ο πύραρχος Α. Καλαϊδόπουλος.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί. Ο κ.Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995...»Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ο δήμαρχος Γρεβενών κ Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άφορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

Οι δύο από τρεις εργαζομένους που αγνοούνται είναι από το χωριό Δημητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top