Ουκρανία: Δραματικές ώρες στη Μαριούπολη - «Λύγισε» ο Γιώργος Ευγενίδης

Χωρίς ρεύμα και πόσιμο νερό η πόλη- Σοκάρουν οι περιγραφές από τα καταφύγια

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν τα τελευταία 24ωρα οι Ουκρανοί, μετά τη ρωσική εισβολή της περασμένης Τετάρτης. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 136 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά και έχουν τραυματιστεί ακόμα 400 άνθρωποι. 

Capital controls ανακοίνωσε η Ρωσία

Τα ρωσικά στρατεύματα «σφυροκοπούν» κομβικά σημεία της χώρας. Νωρίτερα, η ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε τη Μόσχα για τυφλό βομβαρδισμό κρατικών κτιρίων στο Χάρκοβο. Δραματικές ώρες ζουν και οι κάτοικοι στη Μαριούπολη, που βρίσκεται σε στενό κλοιό.

Επόμενος στόχος των Ρώσων η Μαριούπολη, μετά τη βάρβαρη επίθεση στο Χάρκοβο

Οι εικόνες από την περιοχή, όπως τις περιέγραψε ο ανταποκριτής του Star στην Ουκρανία, Σπύρος Λάμπρου συγκλονίζουν. Δραματική ήταν ομιλία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Λύγισε» ο παρουσιαστής του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, Γιώργος Ευγενίδης. Δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του βλέποντας αυτές τις εικόνες.  

πόλεμος Ουκρανία - λύγισε ο Γιώργος Ευγενίδης

Όλοι οι δημοσιογράφοι στην περιοχή ζουν πρωτόγνωρες συνθήκες και αντιμετωπίζουν καθημερινά το κρύο, τις κακουχίες, τους βομβαρδισμούς και τις εκρήξεις που ακούγονται στην περιοχή: 

Η κατάσταση είναι δραματική στα καταφύγια. Τα παιδιά ζουν μέσα στα υπόγεια και την υγρασία, 20 μέτρα κάτω από τη γη. Κοιμούνται δίπλα στους σωλήνες ύδρευσης που τρίζουν από τις εκρήξεις. Πάνω τους πέφτουν χώματα και πέτρες. 

Από το πρωί η Μαριούπολη είναι στόχος συνεχών βομβαρδισμών. Σημαντικές υποδομές έχουν πληγεί. Δεν υπάρχει ρεύμα, ίντερνετ και πόσιμο νερό.

«Κατοικημένες περιοχές βομβαρδίζονται επί πέντε ημέρες. Μας χτυπούν με το πυροβολικό, μας βομβαρδίζουν με πυραύλους GRAD, μας πλήττουν με τις αεροπορικές τους δυνάμεις. Έχουν υποστεί ζημιές πολιτικές υποδομές-- σχολεία, σπίτια. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Γυναίκες, παιδιά έχουν σκοτωθεί», ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος της Μαριούπολης.

Ουκρανία: Γιγαντιαία ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου

Εικόνες από δορυφόρους που τραβήχτηκαν χθες, Δευτέρα, κατέγραψαν πελώρια ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου, βασικού στόχου των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας μετά την εισβολή της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία.

Εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το αεροδρόμιο μετατράπηκε, από την έναρξη της εισβολής, σε θέατρο σφοδρών μαχών, καθώς ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να κυριεύσει αυτή τη στρατιωτική υποδομή καίριας σημασίας ενόψει της επιχείρησης για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στις εικόνες βλέπει κανείς εκατοντάδες οχήματα, το ένα πίσω από το άλλο, σε δρόμους της ουκρανικής επαρχίας και, ενίοτε, καπνό σε μικρή απόσταση, που προέρχεται από φλεγόμενα κτίρια. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top