Euroferry Olympia: Βρέθηκαν άλλες τρεις σοροί στο πλοίο που κάηκε

Δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις έρευνες στο πλοίο Euroferry Olympia μέχρι πριν δύο ημέρες (23/2/22)

Μία εβδομάδα έχει περάσει από την φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia και οι έρευνες συνεχίζονται σε ό, τι έχει απομείνει από αυτό.

Στο λιμάνι του «Αστακού» το Euroferry Olympia - Εξιτήριο για δύο τραυματίες

Δυστυχώς, πριν από λίγο, εντοπίστηκε νέα σορός στο 2ο κατάστρωμα του πλοίου μέσα σε φορτηγό, αλλά και δύο ακόμα σοροί στο 3ο γκαράζ. Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε οκτώ.  Απομένουν ακόμα δύο άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σήμερα συνεχίζονται από τους πυροσβέστες οι προσπάθειες έρευνας για τους αγνοούμενους στο καμένο κουφάρι του Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι στο Αστακού. Από το πρωί ειδικοί μηχανικοί βρίσκονται στο πλοίο, προσπαθώντας να θέσουν σε λειτουργία το υδραυλικό σύστημα ώστε να ανοίξει ο καταπέλτης.

«Άλλες σοροί ήταν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα»

Απανθράκωση ή εγκαύματα είναι οι αιτίες θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στις τέσσερις σορούς που ανασύρθηκαν από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Φωτιά πλοίο: Ακόμα ένα απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στο Euroferry Olympia

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, «χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό».

Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήταν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα».

Euroferry Olympia: Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωσή του

Επίσης, όπως είπε, «η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top