Φωτιά πλοίο: Ακόμα ένα απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στο Euroferry Olympia

Εντοπίστηκε σε εμβρυική στάση στον χώρο στάθμευσης φορτηγών

Aκόμα ένα απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στο πλοίο Euroferry Olympia, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα ανοικτά της Κέρκυρας.

Στο λιμάνι του «Αστακού» το Euroferry Olympia - Εξιτήριο για δύο τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη σορό άνδρα που εντοπίστηκε στο 2ο κατάστρωμα από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερευνούν το πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.

φωτιά πλοίο - πυροσβεστική ΕΜΑΚ

Στάχτη έγιναν δεκάδες φορτηγά στο Euroferry Olympia μετά την καταστροφική φωτιά. Αγωνία για τους αγνοούμενους - Φωτογραφίες Eurokinissi

φωτιά πλοίο - καμμένα φορτηγά

Το πτώμα ήταν απανθρακωμένο, σε εμβρυική στάση και εντοπίστηκε κοντά σε φορτηγό. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα στοιχεία του. 

Υπενθυμίζεται πως το Εuroferry Olympia βρίσκεται πλέον στο λιμάνι του Αστακού, έπειτα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί δύο νεκροί, ενώ ακόμα οκτώ άτομα αγνοούνται.

Φωτιά πλοίο: Μάχη με τον χρόνο και τα τοξικά αέρια δίνουν οι πυροσβέστες

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 47 διασώστες ανά ομάδες. Δύο είναι τα ενδεχόμενα που τους φόβιζαν. Το πρώτο είναι ότι με το άνοιγμα του καταπέλτη υπήρχε η πιθανότητα ανάφλεξης και εκρήξεων και το αμέσως επόμενο είναι όταν θα αρχίσουν να ξεφορτώνουν τα φορτηγά μήπως δημιουργηθεί αστάθεια του πλοίου.

Στο κατάστρωμα 2 υπάρχουν ακόμη τοξικά αέρια, η θερμοκρασία στα καταστρώματα 3 και 4 έχει κατέβει στους 150 βαθμούς Κελσίου. Κάθε ενέργεια που κάνουν έχει μελετηθεί και έχουν προβλεφθεί όλοι οι τυχόν κίνδυνοι.

Euroferry Οlympia: Μήνυση κατά της εταιρίας από την οικογένεια του νεκρού Έλληνα

Η οικογένεια του Βαγγέλη Μαλεσιάδα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα του φορτηγού του, κατέθεσε αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας  

«Είναι αναλλοίωτη η ευθύνη της εταιρείας, διότι γνώριζε πολύ καλά ότι επέλεγαν πάντα τα φορτηγά τους για να κοιμηθούν, διότι ήταν απάνθρωπες οι συνθήκες επάνω και δεύτερον διότι δεν υπήρχε κανένας ελεγκτικός μηχανισμός για να απομακρύνει τον κόσμο από αυτή την "παγίδα"», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου άνδρα, Γιάννης Μαρακάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top